Simulacre d’incendi a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

Simulacre d’incendi a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

 

  • Protecció Civil de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha coordinat l’organització i execució del simulacre conjuntament amb l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Hospital
  • El simulacre ha posat a prova el Pla d’autoprotecció (PAU) de l’hospital

 

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha estat escenari avui d’un simulacre d’incendi a l’arxiu originat durant les tasques de manteniment, el fum del qual s’ha propagat fins a la 2ª planta de l’edifici, on hi ha les oficines de l’hospital. Donada la concentració de fum a l’edifici, ha calgut evacuar la plantilla, que es trobava treballant en el moment de l’incendi, i atendre les persones afectades per inhalació de fum.

Protecció Civil de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha coordinat l’organització i execució del simulacre conjuntament amb l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Hospital.

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha activat el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) i ha desenvolupat les accions de comunicació i avisos interns i als serveis d’emergència i protecció civil; l’evacuació de la instal·lació del personal d’oficines; activació dels seus equips d’emergència; comprovació dels temps d’evacuació a l’exterior; comprovació que tot el personal conegui les vies d’evacuació des del seu lloc de treball; i comprovació del temps de resposta dels mitjans externs, entre altres.

Un cop detectada l’emergència, s’ha iniciat el protocol de les trucades al telèfon d’emergències 112, a la Guàrdia Municipal de Móra d’Ebre i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat.

Els Bombers de la Generalitat han participat al simulacre amb un total de 6 dotacions, de les quals dues de comandament. Els bombers han assegurat l’escenari, la recerca i extinció de l’incendi, el rescat i atenció sanitària a les víctimes, i l’evacuació de les àrees afectades.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha estat el responsable de l’assistència sanitària als afectats del simulacre d’incendi a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, en col·laboració amb els professionals sanitaris del mateix centre.

Amb l’arribada al lloc de la primera unitat, s’ha ampliat la informació a la Central de Coordinació Sanitària CECOS per tal d’activar el protocol d’Incident de Múltiples Afectats i s’ha dimensionat la resposta amb l’objectiu de fer front a l’incident. Així mateix, un representant SEM s’ha integrat al Centre de Comandament Avançat junt amb altres cossos d’emergències.

El SEM s’ha encarregat tant de la realització del triatge inicial bàsic START, habilitat per bombers en un punt segur, com del triatge avançat META atenció i estabilització dels afectats a l’Àrea Sanitària establerta a la zona exterior de l’hospital.

Del total de més de 20 implicats a l’incident, s’ha simulat que 10 persones havien de ser traslladades a diferents destins hospitalaris en funció de la seva patologia.

Al simulacre hi han participat 17 professionals, i s’han mobilitzat 9 unitats entre elles dues unitats de suport vital bàsic SVB, 2 unitats de suport vital avançat SVA, dues unitats de logística, dos comandaments territorials, una unitat especialitzada d’intervenció i suport UIS i una unitat de coordinació operativa.

Els Mossos d’Esquadra han coordinat el grup d’ordre i s’han encarregat juntament amb la Guàrdia Municipal de Móra d’Ebre del control d’accessos a l’hospital. També han estat en contacte amb el cap de l’emergència (cap de bombers) per establir el perímetre de seguretat. S’hi han desplaçat un equip ARRO de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre i dues patrulles de Móra d’Ebre amb la participació d’un total d’11 agents.

A l’exercici també hi ha participat personal tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i de l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies