Que es l’Associació?

ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS PROTECCIÓ CIVIL LLEIDA

 

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la ciutat de Lleida es una entitat de caràcter voluntari sense afany de lucre. Creada i fonamentada en la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya. Esta vinculada amb l’Ajuntament de Lleida a traves del Departament Municipal de Protecció Civil i te signat un conveni de col·laboració que la reconeix com l’associació del municipi.

 

L’Associació te dos branques molt ven definides que son: la operativa amb una Unitat d’Intervenció, formada per: sis seccions (transmissions, intervenció, planificació i logística, formació, canina i sanitària) aquesta unitat te un caràcter jeràrquic. I la branca de presidència formada per: la junta directiva, relacions externes, comissió d’activitats ludic-recreatives i un grup d’intervenció psicològica en emergències i catàstrofes.

 

Les finalitats d’aquesta associació son:

 

1er.-   La prevenció i actuació en situacions de greu risc o catàstrofe i la protecció i socors de les persones, els bens i el medi ambient en aquestes situacions.

2on.-   Promoure i realitzar activitats de caràcter voluntari dins els serveis preventius que pugessin sorgir dins del municipi.

3er.-  Col·laborar amb el municipi amb la creació i desenvolupament dels diferents plans d’emergència: Pla Bàsic d’Emergències Municipal, i els plans específics: Pla Penta, Pla de situacions meteorològiques adverses, Pla Iglú i els que en un futur aprovi el municipi.

 

L’Associació es regeix legislativament per els seus estatuts, pel reglament intern d’organització i funcionament i per el Decret 27/2001, de 23 de gener, pel qual s’aprova el Reglament de les associacions de voluntariat de protecció civil de Catalunya.

 

L’Associació col·labora activament amb totes les entitats de la ciutat que li sol·licita.

Es fa el acompanyament a l’Hospitalitat de Nostra Sra. Lourdes al pelegrinatge diocesà que realitzant cada any a Lourdes (França), amb malalts i pelegrins; realitzant suport logístic, sanitari;  aportant personal, vehicles i material d’intervenció divers.

 

L’Associació a participat amb diferents emergències a nivell internacional a traves del Ministeri de Afers Estrangers Espanyol i amb coordinació amb la Direcció General de Protecció Civil de Espanya, amb la secció canina de recerca i salvament, als terratrèmols de les poblacions de Marroc, Iran i Argelia. A nivell nacional i provincial amb totes aquelles activitats formatives i de actuació sobre el terreny per la homologació dels guies amb el seus gossos.

 

També en diferents projectes a nivell Internacional amb la V.A.B de la protecció civil Italiana de la localitat de Ferrara.

 

         Projecte PO 2005 flood emergency a la Regione Emilia-Romagna (Ferrara-Itàlia).

         Projecte de actuacions de vigilància antiincendis forestals a la Regió de la Toscana (Itàlia).

 

L’Associació participa amb totes les activitats que realitza el municipi;  grans concentracions de públic, revetlles, espectacles pirotècnics. I en situacions de emergència s’han establert retens preventius de varis dies consecutius i s’ha actuat en enfonsament d’edificis amb víctimes, incendis industrials amb afectació de vivendes, descarrilament d’un tren de mercaderies perilloses amb evacuació de la zona de risc i allotjament i auxili a ciutadans que han quedat atrapats per una forta nevada que ens ha afectat varies setmanes totes les vies de comunicació.

 

 

L’associació també ha participat en les tasques de suport a la població de Camariñas amb motiu del enfonsament del vaixell Prestige, realitzant les següents tasques:

 

         Assistència sanitària als voluntaris desplaçats al lloc.

         Assistència logística.

 

Es van desplaçar a Camariñas 7 voluntaris de protecció civil, 1 vehicle 4×4 per atendre als 200 voluntaris que col·laboraven en recollir el “xapapote”.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies