Protecció Civil homologa 39 nous plans d’autoprotecció

Protecció Civil homologa 39 nous plans d’autoprotecció.

 

 • Entre els plans homologats destaquen el de la cursa popular de la Mercè que tindrà lloc a Barcelona el proper 18 de setembre i el del centre de culte de la Sagrada Família
 • Des de l’inici l’any 2021 de les reunions de la Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil ja s’han superat els 450 PAU homologats (458)
 • A la mateixa Comissió d’avui, 22 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos

 

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, ha presidit avui divendres, 2 de setembre de 2022, una nova Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, en què s’han homologat 39 nous Plans d’Autoprotecció principalment d’indústries de risc químic, d’hotels, d’edificis d’oficines i altres de pública concurrència i de concerts, festes majors i activitats de foc i pirotècnia entre d’altres.

A la Comissió d’Autoprotecció també hi ha participat el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria, i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La d’aquest divendres ha estat la setena d’aquest any i la 15a reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va trobar per primera vegada el març de 2021), i que té l’objectiu d’agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció reduint de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 39 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 419 plans homologats a les anteriors reunions, de manera que deixen un total de 458 plans homologats entre març de 2021 i aquest mes de setembre.

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, concerts, curses populars, hotels i edificis d’oficines, entre altres 

Avui s’han homologat 39 Plans d’Autoprotecció (PAU) que per vegueries corresponen a:

 • Alt Pirineu i Aran: 3
 • Barcelona: 17
 • Camp de Tarragona: 2
 • Catalunya Central: 3
 • Girona: 6
 • Lleida: 2
 • Penedès: 4
 • Terres de l’Ebre: 2

Homologació de plans per tipologies:

Dels 39 plans homologats, 16 corresponen a activitats temporals: 8 festivals – concerts, 5 actes de foc (correfocs o castells focs) corresponents a festivitats populars, 1 festa major, 1 festival de ciclisme i 1 cursa associada a festivitat tradicional (la cursa de la Mercè).

Els altres 23 plans homologats corresponen a activitats no temporals: 11 establiments industrials que manipulen substàncies perilloses, d’aquests 4 afectats per la normativa de risc químic d’accidents greus (Seveso), 1 instal·lació industrial o d’emmagatzematge amb elevada càrrega de foc, 3 edificis d’oficines, 2 hotels, 2 edificis de pública concurrència (centres de negocis i convencions del Fòrum), 1 edifici de pública concurrència (la Sagrada Família), 1 centre destinat a la producció d’energia elèctrica, 1 aeroport (aeroport de Girona-Costa Brava) i 1 pavelló poliesportiu.

Entre tots els plans homologats destaquen el de la cursa popular de la Mercè que tindrà lloc a Barcelona el proper 18 de setembre, el del centre de culte de la Sagrada Família, el dels edificis i centre de convencions del Fòrum, el de l’edifici de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència a Barcelona, el del Palau Olímpic del Club Joventut de Badalona i el de l’aeroport de Girona – Costa Brava, entre d’altres.

A la Comissió d’avui també s’han presentat 22 PAU que no han estat homologats. Segons la distribució geogràfica aquests plans corresponen a les vegueries de:

 • Barcelona: 18
 • Girona: 1
 • Penedès: 1
 • Lleida: 2

Per tipologies, la majoria corresponen a activitats no temporals: 4 establiments industrials que manipulen substàncies perilloses dels quals 1 afectat per la normativa de risc químic d’accidents greus (Seveso) i 1 activitat de gestió de residus perillosos, 1 instal·lació industrial o d’emmagatzematge amb elevada càrrega de foc, 5 edificis d’oficines, 2 hipermercats i 1 centre comercial, 2 hotels, 1 hospital, 1 presa, 1 port esportiu i 1 activitat de línies ferroviàries de transport metropolitanes.

Dels plans que no s’han homologat, només 3 corresponen a activitats temporals.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat. Correspon a les activitats dotar-se dels mitjans d’autoprotecció personals i materials necessaris i elaborar i sotmetre a homologació de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya els plans d’autoprotecció en els casos que preveu la normativa.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies