El Govern aprova la creació de l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya

El Govern aprova la creació de l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya.

 

  • L’organisme, integrat per més d’un centenar de persones, seleccionades de manera que constitueixin una mostra representativa de la població catalana, té com a objectiu debatre els reptes a què s’enfronta Catalunya davant el canvi climàtic i formular propostes per afrontar-los.

El Consell Executiu ha establert aquest dimarts les bases per organitzar una Assemblea Ciutadana pel Clima que debati els reptes a què s’enfronta Catalunya davant el canvi climàtic i formuli propostes per afrontar-los. Un cop aprovada la creació d’aquest organisme, s’iniciaran els treballs previs i l’elecció dels integrants, amb la intenció de poder dur a terme l’Assemblea durant el primer semestre de 2023.

Segons les bases, l’organisme el conformaran entre 100 i 150 persones, que se seleccionaran de manera que constitueixin una mostra representativa de la població catalana, d’acord amb criteris d’estratificació socioeconòmics i territorials. Segons el que preveu la Llei 23/1998, d’estadística de Catalunya, la determinació de la mostra es durà a terme a partir de les dades del registre de la població que proporcioni l’IDESCAT. L’elecció de les persones que participin en l’Assemblea ha de ser aleatòria, segons els criteris de representativitat establerts estadísticament.

Un grup motor assistirà l’Assemblea per vetllar perquè el disseny, la implementació i el desenvolupament dels treballs que realitzi es facin d’acord amb criteris internacionalment acceptats, tingui una representació equilibrada d’acord amb la realitat social de la ciutadania de Catalunya i es desenvolupi d’una manera imparcial i independent que eviti possibles biaixos que en puguin adulterar el resultat final. El grup motor l’integraran persones de diverses procedències, perspectives i experiències en l’àmbit del canvi climàtic, el medi ambient, els sectors econòmics i la participació ciutadana, amb un màxim d’entre 8 i 12 membres.

Els treballs de l’Assemblea seran de caràcter públic i es duran a terme a través de sessions que s’organitzaran en una fase de presa de contacte i facilitació als seus membres de la informació i formació de base per a les seves deliberacions; una fase de debat i discussió; i una fase de conclusions i propostes. Les propostes finalment acordades s’hauran de detallar en un informe de recomanacions que s’elevarà al Govern, que el trametrà al Parlament perquè el faci arribar als grups parlamentaris, per tal que tinguin en compte les propostes i valorin la seva integració en les iniciatives que correspongui. Les propostes de l’Assemblea es posaran a disposició del públic a través del portal de participació de la Generalitat.

El Govern estudiarà i avaluarà les propostes i determinarà com s’incorporaran a les iniciatives de govern corresponents. D’aquesta anàlisi donarà compte a l’Assemblea i al Parlament, com també dels criteris seguits en l’avaluació de les propostes. A més, en cas de no acceptació, caldrà motivar-ne l’exclusió. Periòdicament, ha d’informar el Parlament sobre la seva implementació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies