Interior obre una nova convocatòria de subvencions per a municipis amb voluntariat de Protecció Civil per adquirir material per habilitar centres d’acollida en emergències

Interior obre una nova convocatòria de subvencions per a municipis amb voluntariat de Protecció Civil per adquirir material per habilitar centres d’acollida en emergències.

 

  • Es tracta de la segona convocatòria de subvencions dels darrers 2 anys
  • Amb aquesta convocatòria es vol impulsar l’adquisició, per part dels municipis, d’equipament destinat a l’habilitació de centres d’acollida de persones afectades en emergències
  • La convocatòria es va publicar al DOGC ahir dimecres, i els ajuntaments disposen de 15 dies naturals per presentar les sol·licituds
  • La quantia de les subvencions és d’un màxim de 5.000 euros per beneficiari

 

El Departament d’Interior va publicar al DOGC d’ahir dimecres una nova convocatòria de subvencions adreçades als municipis amb associació de voluntariat de protecció civil (AVPC) per a l’adquisició d’equipament destinat a habilitat centres d’acollida de persones afectades en emergències. L’última convocatòria d’ajuts va ser l’octubre de 2021 i s’hi van acollir una vintena de municipis.

La finalitat d’aquesta ajuda és dotar als ajuntaments de material per a la realització de les funcions d’assistència i suport a la població afectada en emergències, en el marc d’actuació del grup logístic dels plans d’emergència de protecció civil.

Així, podrà ser objecte d’aquestes subvencions per a l’habilitació de centres d’acollida el material logístic següent: carpes; equips de calefacció/refrigeració d’espais; equips d’il·luminació autònoma; grups electrògens; llits de campanya o megafonia, entre altres.

Feia més de 10 anys que no es convocaven subvencions pels Ajuntaments en matèria de Protecció Civil, i aquesta és la segona convocatòria de subvencions dels darrers 2 anys.

La convocatòria es va publicar al DOGC d’ahir dimecres, i els ajuntaments disposen de 15 dies naturals per presentar les sol·licituds.

Els ajuntaments que podran beneficiar-se dels ajuts son els que disposen d’una Associació de Voluntariat de Protecció Civil que estigui inscrita al registre especial de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) i disposen del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) aprovat, homologat i vigent.

Per inscriure’s per optar a la subvenció podeu anar a a EACAT i EACAT > Tràmits > Catàleg de tràmits i cercar a la fitxa de continguts del Servei EACAT.

El criteri per determinar la quantia de la subvenció, d’un màxim de 5.000 euros per beneficiari, serà el prorrateig de l’import total disponible entre tots els ajuntaments sol·licitants que compleixin els requisits establerts a les bases de la convocatòria. Aquest import es podrà incrementar proporcionalment entre tots els beneficiaris si, d’acord amb les disponibilitats pressupostàries, és possible en relació amb el nombre de sol·licituds rebudes.

Properament està prevista una altra convocatòria de subvencions per a infraestructures de protecció civil, en aquest cas per a tots els municipis (tinguin o no AVPC), i per als consells comarcals.

Funcions de les AVPC

La finalitat de les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil (AVPC) és la col·laboració regular del voluntariat de protecció civil com a recurs del municipi en el desenvolupament de les seves funcions corresponents en matèria de protecció civil.

En aquest sentit, les associacions del voluntariat de protecció civil de Catalunya han de desenvolupar les seves funcions en el marc de la protecció civil local i, en especial, en el marc dels plans de protecció civil d’aquest àmbit.

Entre les actuacions prioritàries que han de desenvolupar les associacions del voluntariat de protecció civil de Catalunya s’inclouen les pròpies del grup logístic dels plans de protecció civil, i una d’aquestes actuacions prioritàries és la gestió de centres d’acollida i atenció a la població afectada, especialment les persones evacuades, destinant els recursos disponibles a preparar els centres d’acollida i, arribada la necessitat, a gestionar-los i posar-los en funcionament.

Podeu consultar totes les funcions i actuacions que han de desenvolupar les AVPC a ORDRE INT/202/2017, de 28 de juliol, sobre les actuacions que han de desenvolupar les associacions del voluntariat de protecció civil de Catalunya

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies