Protecció Civil homologa 40 nous plans d’autoprotecció, la majoria de concerts, espectacles i festes culturals

Protecció Civil homologa 40 nous plans d’autoprotecció, la majoria de concerts, espectacles i festes culturals.

 

 • El major nombre de PAU homologats (un total de 19) corresponen a concerts, festes culturals i espectacles temporals
 • Des de l’inici l’any 2021 de les reunions de la Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil ja s’han superat els 400 PAU homologats (419)
 • A la mateixa Comissió d’avui, 25 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos

 

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, ha presidit avui divendres, 22 de juliol de 2022, una nova Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, en què s’han homologat una quarantena de nous Plans d’Autoprotecció d’indústries de risc químic, concerts i activitats populars, hotels, edificis d’oficines, entre d’altres.

A la Comissió d’Autoprotecció també hi ha participat el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria, i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La d’aquest divendres ha estat la sisena d’aquest any i la 14a reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va trobar per primera vegada el març de 2021), i que té l’objectiu d’agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció reduint de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 40 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 379 plans homologats a les anteriors reunions, de manera que deixen un total de 419 plans homologats entre març de 2021 i aquest mes de juliol.

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, concerts, centres comercials i edificis d’oficines, entre altres

Avui s’han homologat 40 Plans d’Autoprotecció (PAU) que per vegueries corresponen a:

 • Barcelona: 27
 • Alt Pirineu i Aran: 5
 • Girona: 4
 • Camp de Tarragona: 2
 • Penedès: 1
 • Catalunya Central: 1

Per tipologies, en aquesta comissió predominen les activitats temporals (concerts, espectacles i festes populars) amb un total de 19 PAU (un 48% del total). D’aquests, 12 corresponen a concerts i espectacles temporals, 3 són festes culturals de caràcter temporal, 3 són correfocs i 1activitat popular gastronòmica.

També s’han homologat un nombre de PAU significatiu d’establiments industrials: 7 corresponents a activitats amb substàncies perilloses en quantitats importants i 2 d’instal·lacions amb elevada càrrega de foc; a més d’1 instal·lació radioactiva. Pel que fa a la resta d’activitats es tracta de 3 hotels; 3 centres comercials; 2 edificis d’oficines; 1 edifici cultural; 1 centre docent universitari i 1 activitat residencial pública.

Entre els PAU homologats destaquen l’edifici del Palau de la Música, el Poble Espanyol, el concert d’Iron Maiden a l’Estadi Olímpic o l’Oktober Festival de Barcelona, entre d’altres.

A la Comissió d’avui també s’han presentat 25 PAU que no han estat homologats. Segons la distribució geogràfica aquests plans corresponen a les vegueries de:

 • Barcelona: 16
 • Girona: 6
 • Penedès: 1
 • Catalunya Central: 1
 • Alt Pirineu i Aran: 1

La seva tipologia correspon a 10 establiments amb substàncies perilloses en quantitats importants; 5 edificis d’oficines; 3 concert-espectacle temporals; 2 hotels; 2 centres sanitaris; 1 correfoc; 1 càmping;  1 aeroport i 1 instal·lació frigorífica.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies