Mobilitat verda, aquest cap de setmana, al festival L’Art a l’Horta

Mobilitat verda, aquest cap de setmana, al festival L’Art a l’Horta

 

• Hi haurà mobilitat alternativa amb un servei de bus gratuït les hores en què el festival està en marxa, amb parades a l’estació d’autobusos, Camí de Rufea i Butsènit

• El diumenge al matí, bicicletada popular pel camí del riu

• Hi haurà servei de bar amb productes de proximitat, especialment el diumenge, amb un estand per tastar i comprar productes de l’Horta de Lleida, com els calçots

• L’Art a l’Horta porta el dissabte l’actuació de Selva Nua i el diumenge, l’espectacle de Nova Galega de Danza i Ponent Roots

 

El festival de L’Art a l’Horta arrenca demà a la partida de Butsènit amb el primer dels quatre caps de setmana previstos aquest 2024 d’aquest esdeveniment cultural i agroturístic de Lleida. Les arts en viu i l’Horta són dos dels eixos entorn als quals gira el festival, que també té com a objectiu promoure la mobilitat sostenible. Per aquest motiu, L’Art a l’Horta ha previst que el desplaçament a Butsènit es pugui fer en bus i de manera gratuïta.

Demà dissabte, cada 40 minuts, circularà un autobús urbà amb tres parades: a l’estació d’Autobusos, el camí de Rufea (pàrquing Instituts) i a la plaça de l’Ermita de Butsènit. La primera sortida és a les 19.30 h a l’estació d’autobusos. I el darrer viatge de tornada, des de la plaça de l’Ermita de Butsènit és a les 23.50 h.

Igualment, el bus començarà a circular el diumenge a les 10.30 h, amb sortida a l’estació d’autobusos. Cada 40 minuts, hi haurà recorregut, amb les mateixes parades:estació d’Autobusos, camí de Rufea (pàrquing Instituts) i pl. de l’Ermita de Butsènit. El darrer viatge de tornada serà a les 15.30 h.

Bicicletada popular

En el marc del festival, es proposa per al diumenge al matí una bicicletada popular pel Camí del Riu i fins a Butsènit. L’activitat fomenta l’esport, alhora que es fa una sortida en grup. La trobada per participar en aquesta bicicletada és a les 10.30 h davant de l’estàtua Juli César (carrer Jaume II), a Cappont. Des d’allí, s’emprendrà la ruta pel camí del riu, passant pels aiguamolls de Rufea. La durada de l’itinerari és d’una hora aproximadament.

La inscripció s’ha de fer a través d’aquest formulari de la Regidoria d’Esports, amb qui s’ha impulsat l’activitat, que també és gratuïta. La tornada es farà per lliure.

Una altra opció suggerida dins el festival és fer la caminada per lliure, seguint el mateix recorregut del Camí del Riu. En aquest cas, el temps estimat són dues hores de durada.

Espai gastro-tast Horta

Tant el dissabte com el diumenge, hi ha haurà servei de bar a la zona del festival, amb productes de l’Horta. El públic assistent podrà degustar productes de proximitat mentre gaudeix del concert.

El diumenge, a més del servei de bar, hi haurà un estand col·lectiu on rotaran set productors de l’Horta. De les 11 a les 13.30 h s’hi exposarà producte fresc i elaborat, que es podrà comprar per emportar o tastar allà mateix. Un dels productes destacats de l’Horta que es podrà adquirir o degustar són els calçots.

Espectacles en viu a l’Horta

L’Art a l’Horta és un festival que promou els espectacles d’arts en viu en esdeveniments d’interès agroturístic. La programació cultural que s’ha preparat per als quatre caps de setmana inclou música, espectacles de dansa, circ, familiars, etc., i tenen lloc a quatre partides diferents de l’Horta de Lleida, un de reconegut valor entorn agrícola i ramader, paisatgístic i natural que es vol potenciar. Butsènit, Grenyana, Torres de Sanui i Rufea són les quatre partides on el festival actuarà aquest 2024. Les activitats que s’hi fan són gratuïtes i obertes a tothom.

Selva Nua obrirà les actuacions del festival amb el concert que ofereix demà dissabte, a les 21 h a l’espai de la font de la Mare de Déu de Butsènit. Sonoritat pop amb influències soul i picades d’ullet a la música lo-fi, lletres introspectives i evocadores, melodies singulars, diferents i sorprenents, sintetitzadors nostàlgics, guitarres mesurades, línies de baix emblemàtiques i bateries tenaces, etc. Aquests són els elements que caracteritzen el so de Selva Nua, banda lleidatana encapçalada per Joana Jové (veu i guitarra) i Adrià Garcia (baix), acompanyats ara a l’escenari per Guillem Felis (guitarra elèctrica) i Pol Mitjans (bateria). El seu disc de debut “Momentani”, publicat ara fa just un any, va significar una veritable glopada d’aire fresc per la nostra escena musical.

L’espectacle per al diumenge, a les 12 h, és “Leira. No Camiño” de Nova Galega de Danza. És una companyia que porta deu anys fusionant dansa i música en directe amb arrels gallegues tradició i avantguarda amb vocació universal. Han rebut nombrosos premis, entre ells l’any 2021 el premi Max al millor intèrpret masculí de dansa i finalistes als mateixos premis com a millor companyia de dansa. S’apropen a la tradició des d’una perspectiva contemporània. En aquest espectacle, el cos i la terra estrenyen els seus llaços, dansa i música transporten l’espectador a la dura bellesa de les tasques del camp. La dona és al centre d’aquesta connexió tel·lúrica; dia i nit, jornada rere jornada repetida en una successió inesgotable d’estacions. Una coreografia humana d’instruments agrícoles de cossos que porten i arrosseguen, que ballen entre els solcs llaurats a la terra. “Leira” també és l’alegria del treball fet amb les mans.

Diumenge, abans i després de l’espectacle de Nova Galega de Danza, els lleidatans Ponent Roots amenitzaran l’ambient del festival. Uri Roots & Edu Blasi, col·lecionistes de vinils i selectors musicals, són els organitzadors del Festival de Músiques Negres de Lleida Ponent Roots Festival, especialistes en música negra.

Col·laboradors del festival

La Paeria ha organitzat el festival a través de la Regidoria de Cultura i amb la participació de les Regidories d’Esports, Agenda Urbana i Espai Agrari (Horta i Medi Ambient), Promoció de la Ciutat (Promoció Econòmica i Mercats) i Turisme de Lleida. El festival té un pressupost de 90.000 euros, dels quals el 50% està subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

A més compta amb la col·laboració de la DOP Pera de Lleida, la DO vins i caves Costers del Segre, l’IG Pa de Pagès Català i l’Oli d’Oliva Verge extra, que són marques incloses en el projecte per a la seva promoció, juntament amb la marca Horta de Lleida.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies