Lleida, laboratori creatiu amb art generatiu, IA i Live Coding a la 2a edició de l’Intangible. Festival d’Art_Tecnologia

Lleida, laboratori creatiu amb art generatiu, IA i Live Coding a la 2a edició de l’Intangible. Festival d’Art_Tecnologia

 

• Es mostraran les darreres tendències en l’àmbit de la creació artística vinculada a les noves tecnologies, amb la presència d’artistes destacats en cadascuna d’aquestes disciplines

• El fil conductor que s’ha triat enguany per al festival és la figura del bioquímic lleidatà Joan Oró, amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement

 

Lleida es converteix en un laboratori creatiu amb art generatiu, IA i Live Coding a la 2a edició de l’Intangible, Festival d’Art_Tecnologia en què es mostraran les darreres tendències en l’àmbit de la creació artística vinculada a les noves tecnologies, amb la presència d’artistes destacats en cadascuna d’aquestes disciplines.

La regidora de Cultura, Pilar Bosch, acompanyada del director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull, i el director artístic del Festival, Antoni Pinent, ha presentat aquesta segona edició.

Enguany el Festival, que organitza l’Ajuntament de Lleida, està dividit en dues parts diferenciades. D’una banda, l’Intangible_Lab, del 5 al 29 d’octubre, que aglutina instal·lacions artístiques i activitat formatives i, de l’altra, l’Intangible_Fest, del 25 al 29 d’octubre, amb performances audiovisuals, concerts, conferències, etc.

Aquest esdeveniment cultural i audiovisual aplega artistes de prestigi i experts en les darreres tendències d’art i tecnologia com són Alba G. Corral, Anna Carreras, Laura Ginès, Antònia Folguera, Miguel Puertas + Zónula, Núria Andorrà, Björt Rùnars, Juan Zamora, Chema Madoz, Roger Pibernat + Frames, Érik Bullot, Pau Subirós i PoleTwo. Un cartell en el qual els protagonistes se centraran en cinc apartats: art generatiu, algorisme, live coding, interacció i intel·ligència artificial.

L’edició d’enguany s’obre a nous plantejaments artístics fonamentats en la tecnologia més actual, d’una banda, des del vessant pràctic i educatiu, amb la voluntat d’acostar tots aquests ensenyaments a l’alumnat universitari i no universitari mitjançant tallers, xerrades i activitats formatives. I d’altra banda, pretén arribar a la societat en general, fent més entenedors i “pràctics” aquests conceptes, gràcies a conferències, performances, concerts, activitats per a professionals i familiars, entre d’altres, per tal d‘aprofundir en un present suggeridor mitjançant les eines esmentades(intel·ligència artificial, l’art generatiu, l’algorisme creatiu, interacció o el live coding).

Nous conceptes de creació artística

L’edició d’enguany s’obre, en efecte, a nous plantejaments artístics fonamentats en la tecnologia més actual. L’art generatiu és un estil d’art, un procés algorítmic que genera noves formes, idees, patrons, colors, etc., el qual proposa possibilitats de creació il·limitades. A diferència d’un artista convencional, les facilitats que ofereix aquest art són moltes, ja que els artistes d’art generatiu se sustenten en ordinadors per processar i crear un nou resultat.

El live coding és una pràctica i forma d’escriure música amb codi font (un llenguatge de programació interpretat) per generar àudio, so i imatge. Cal destacar que en una presentació de live coding el codi s’exposa perquè el públic el pugui veure, de manera que s’obre la possibilitat de llegir i/o visualitzar els codis al costat de l’audició.

El fil conductor que s’ha triat enguany per al festival és la figura del bioquímic lleidatà Joan Oró, amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. Així, diverses activitats de l’INTANGIBLE giraran al voltant de la seva figura com per exemple el documental, produït per la Fundació la Caixa, “Joan Oró La fórmula de la vida”, al CaixaForum, que anirà precedit d’un col·loqui amb Pau Subirós, realitzador del documental, i Joan Català, comissari de l’Any Oró.

Cal dir també que la imatge de la segona edició del festival ret homenatge al científic lleidatà, però sense deixar de banda els conceptes principals que inspiren l’esdeveniment, l’art i la tecnologia. La imatge ha estat elaborada per l’estudi de disseny multidisciplinari Taller Torrents, format per David Torrents, Emerson Blanco i Ainara Martí.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies