Lleida celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Lleida celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

 

S’ha presentat el projecte BOOOM, d’aprenentatge i servei, que consisteix en l’elaboració d’unes boles de llavors que simbolitza la germinació i creixement d’oportunitats, així com la transmissió d’actituds i valors per a una bona convivència

La iniciativa va en consonància amb el lema d’enguany del dia internacional “La Ciutat Educadora, espai de pau i oportunitats”

REGIDORIA D’EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

 

Lleida celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb un seguit d’accions emmarcades també entorn del Dia Mundial de la Infància. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit l’acte que s’ha fet al Saló de Sessions en què s’ha llegit el manifest, amb el lema “La Ciutat Educadora, cuitat de pau i oportunitats” i s’ha presentat el projecte d’aprenentatge i servei Booom!. L’alcalde ha remarcat que les activitats que s’organitzen aquests dies són per reivindicar els Drets dels Infants i que, enguany s’han centrat en el dret a la pau i el benestar i en les oportunitats per als nens i nenes i el jovent. Pueyo ha agraït l’esforç i el treball de les institucions implicades i en el sector educatiu de la ciutat per bastir les eines que han d’afavorir aquests drets.

Una de les activitats que s’han proposat per commemorar aquest dia és l’elaboració i plantació de llavors comunitària per contribuir en la transmissió d’activitats i valors per a una bona convivència i per transformar les cultures de violència en cultures de pau. Per això, la responsable coordinadora d’Educació a la Paeria, Meritxell Morera, ha presentat el projecte d’aprenentatge i servei “Booom!!!”, que simbolitza aquesta germinació i creixement d’oportunitats, ja que es tracta d’una bola de llavors que faran infants, joves i persones vinculades a entitats de la ciutat i que, amb missatges entorn a la pau i les oportunitats, per propiciar una reflexió ciutadana. La idea és que aquestes “bombes de llavors” es llancin en llocs “acollidors” on puguin arrelar i crear ciutats amables. Així, s’ensenya als infants que els resultats no sempre són immediats, que són un procés, com el creixement d’aquestes llavors, i que si hi vetlles, floreixen projectes de ciutat.

El projecte ja ha fet una prova pilot amb uns 800 infants i famílies de les ludoteques municipals i de la Xarxa de Serveis d’Intervenció Socioeducativa de la ciutat i, el següent pas, serà fer la inscripció de joves i col·lectius que vulguin rebre els tallers per fer la formació i desenvolupar aquestes “bombes de tallers”, que es plantarien posteriorment.

En aquest marc, s’ha presentat el resum d’activitat del darrer any i s’han explicat, entre altres, el projecte Frisbee; la Marxa popular “La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere”; la XV Trobada de la Xarxa de Ciutats Educadores, que es va fer a Vitòria-Gasteiz, on Lleida va presentar les conclusions de la xarxa temàtica que va coordinar “Els objectius de desenvolupament sostenible amb la implicació de la infància. Fase II” o la participació de Lleida en el XVI Congrés internacional de ciutats Educadores a Andong, Corea del Sud, amb dos projectes seleccionats sobre els Punts de Suport Digital i Buchenwald-Mauthausen.

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha estat l’encarregada de llegir el manifest assenyalant, com a Ciutats Educadores, el compromís de cercar, imaginar i generar oportunitats i espais per créixer.

Durant l’acte, la il·lustradora Clara-Tanit Arqué ha fet en directe dues litografies, que es digitalitzaran i es penjaran al web dels Serveis d’Educació. Els regidors Joan Ramon Castro, Cristina Morón, Elena Ferre i Maria Antònia Maller Lafont ha assistit a l’acte, que ha clos amb la foto de les persones assistents a la mostra “Lleida Ciutat Educadora 2022”, que ha estat exposada aquesta segona quinzena de novembre al Pati del Palau de la Paeria.

Més informació Regidoria d’Educació

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies