Les quatre primeres etapes passen per Catalunya entre el 26 i el 29 d’agost Afectacions viàries i mesures especials amb motiu de la 78a edició de ‘la Vuelta’ Ciclista a Espanya

Les quatre primeres etapes passen per Catalunya entre el 26 i el 29 d’agost

Afectacions viàries i mesures especials amb motiu de la 78a edició de ‘la Vuelta’ Ciclista a Espanya

 

• El Servei Català de Trànsit, mitjançant el Centre d’Informació Viària de Catalunya, es coordinarà amb els Mossos d’Esquadra i l’organització de ‘la Vuelta’ per informar de les restriccions dinàmiques de la cursa

• Uns 400 agents dels Mossos d’Esquadra i diverses policies locals afectades pel pas de la cursa, vetllaran pel bon desenvolupament de la prova esportiva

 

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, ha establert un dispositiu especial de trànsit del 26 al 29 d’agost, amb motiu de la 78a edició de ‘la Vuelta’ Ciclista a Espanya, amb l’objectiu de garantir un bon desenvolupament de la prova esportiva i minimitzar els efectes que la cursa ciclista pugui tenir en els usuaris de la xarxa viària catalana.

Convé destacar que l’SCT informarà en temps real de les afectacions a les carreteres que provoqui la prova esportiva en el seu pas per Catalunya. El Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT) es coordinarà amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i l’organització de la prova esportiva per tal de poder oferir als usuaris la informació actualitzada de les restriccions dinàmiques de la cursa, principalment a través del web d’incidències viàries.

Uns 400 agents dels Mossos d’Esquadra, més diverses Policies Locals afectades pel pas de la cursa, vetllaran pel bon desenvolupament de la prova esportiva. La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra establirà un dispositiu especial de protecció de l’esdeveniment, regulació del trànsit i seguretat viària en via interurbana, i les Policies locals s’encarregaran de la regulació de la mobilitat en els municipis. Al dispositiu dinàmic, un total de 120 efectius dels Mossos (trànsit i BRIMO) participaran per tal de garantir la mobilitat i seguretat als participants, organització i resta d’usuaris de la via.

En aquest sentit, agents de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra donaran cobertura dinàmica i estàtica al pas de la cursa amb l’objectiu de garantir la seguretat viària i la integritat tant dels participants com dels ocupants dels vehiclesque circulin en aquests moments pels trams afectats per la cursa. Les Policies Locals afectades pel pas de la cursa i el Sistema d’Emergències Mèdiques també col·laboraran donant suport a les unitats policials participants en el dispositiu.

La 1a etapa (contra-rellotge per equips) és totalment urbana i afectarà la ciutat de Barcelona, on les competències en matèria de trànsit són municipals. Les mesures especials de circulació, regulació i ordenació de trànsit que estableix l’SCT, per minimitzar els perjudicis a la circulació i dotar de seguretat viària el dispositiu, s’adoptaran a la 2a etapa, un diumenge, la més complexa, ja que la prova esportiva entra a Barcelona des de l’àmbit interurbà, afectant el trànsit de vies de la xarxa principal, com són C-60, C-17, C-35, C-59, C-16, A-2, B-23 i C-31. A la resta d’etapes (3a i 4a) el dispositiu d’acompanyament dels Mossos d’Esquadra encapsula els corredors (entre la bandera vermella i la verda) i d’aquesta forma avança tallant en dinàmic sobre la marxa la circulació i els diferents accessos al llarg del recorregut.

Mesures especials d’ordenació i regulació de trànsit

Amb motiu de la celebració de la 78a ‘Vuelta’ Ciclista a Espanya, davant les afectacions que es puguin produir al trànsit ordinari i amb la finalitat de donar suport a les actuacions dels agents de trànsit i amb l’objectiu principal de garantir la seguretat viària, es realitzaran desviaments de trànsit per altres vies evitant que el trànsit no passi pel recorregut d’aquest esdeveniment esportiu. Per això s’adoptaran les següents mesures sol·licitades per la Divisió de Trànsit de Mossos d’Esquadra:

ETAPA 2: DIUMENGE 27 D’AGOST (Mataró – Barcelona)

  • Tall de la sortida 1 de la C-60 cap a la C-1415c en sentit Mataró
  • Tall de les sortides de la C-17 cap a la C-35 en els dos sentits a Parets del Vallès
  • Tall de les sortides de la C-59 cap a la C-155 en els dos sentits
  • Tall de la sortida 33 de la C-16 cap a la C-58 en sentit sud
  • Tall de la sortida 54 de la C-16 en sentit nord cap a l’ N-141c
  • Tall de la sortida 588 de l’A-2 cap a la BV-1201 i la C-243c en els dos sentits
  • Tall de la sortida al PK 10,3 de la B-23 sentit Papiol cap a l’N-340 a Molins de Rei
  • Tall de la sortida 5 de la B-23 sentit Papiol
  • Tall de la C-31 en sentit Barcelona al PK 195,5

La tercera etapa acabarà a Andorra i la quarta té marcat el seu inici també a Andorra.

A banda d’això, també cal esmentar que l’SCT informarà de les incidències viàries d’aquesta prova esportiva a través dels panells de missatgeria variable (PMV) ubicats a les carreteres i autopistes afectades per ‘la Vulta’ i que disposen d’aquests equipaments.

Recomanacions i possibles fonts d’informació

· Cal extremar la precaució en cas de coincidència d’un desplaçament en vehicle amb alguna de les etapes de ‘la Vuelta’

· No envair en cap moment els trams tancats de la cursa senyalitzats per a ús exclusiu dels participants

· Seguir les recomanacions i indicacions dels agents de Mossos d’Esquadra i també del personal encarregat i responsable de la prova

· Evitar també aturades i estacionaments dels vehicles que puguin provocar una manca de seguretat als participants de la prova o un desenvolupament anormal de la mateixa.

L’SCT aconsella seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els agents del cos dels Mossos d’Esquadra. Així mateix, aconsella mantenir-se informat sobre l’estat del trànsit i les restriccions vigents en cada moment a través del 012, la pàgina web de l’SCT (transit.gencat.cat) i el compte de Twitter @transit.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies