L’Ajuntament de Lleida treballa en la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives

L’Ajuntament de Lleida treballa en la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives.

 

Enllestit el procediment d’adquisició de dos drons per a la Guàrdia Urbana de Lleida

La Guàrdia Urbana denuncia prop de 780 usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) en el que portem d’any

COMISSIÓ INFORMATIVA PER LES POLÍTIQUES DE SEGURETAT I CONVIVÈNCIA

 

La Comissió de Seguretat i Civisme celebrada avui, presidida per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha donat compte dels avenços que està realitzant la Paeria per elaborar una regulació per implantar mesures alternatives i complementàries a les sancions econòmiques causades per infraccions administratives, una acció que s’inclou dins el Pla Estratègic de convivència i civisme que s’està elaborant.

En aquest sentit, cal destacar que s’ha encarregat a la Comissió de Convivència i Civisme del Consell de Ciutat, constituïda el passat 23 de setembre, l’elaboració d’una proposta de modificació de l’ordenança municipal de convivència i civisme per incorporar la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives i la regulació de mesures alternatives en els supòsits admesos legalment.

Enllestit el procediment d’adquisició de dos drons per a la Guàrdia Urbana de Lleida

En el decurs de la Comissió de Seguretat i Civisme també ha informat que ja s’està enllestint la tramitació del procediment d’adquisició de dos drons per a la Guàrdia Urbana de Lleida. En les properes setmanes s’iniciarà l’expedient administratiu per a l’aprovació del preceptiu reglament municipal sobre l’ús dels drons per part del cos policial local. El reglament haurà de ser aprovat per la Corporació Municipal.

La Guàrdia Urbana denuncia prop de 780 usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) en el que portem d’any

La Guàrdia Urbana de Lleida ha intensificat els darrers dies la vigilància i el control a conductors de patinets elèctrics i de bicicletes, amb l’objectiu de conscienciar els usuaris d’aquest tipus de vehicles sobre la necessitat de complir la normativa vigent i, si s’escau, denunciar les infraccions, especialment la circulació per voreres i altres llocs no autoritzats.

Els agents del cos de policia local, amb dotacions de paisà i uniformades, vigilen aquests dies, molt especialment, tot l’Eix Comercial i l’Avinguda de Blondel, on darrerament s’han detectat usuaris d’aquesta tipologia de vehicles incomplint la normativa vigent. Des del passat 27 de setembre, dia en d’inici de la campanya de major vigilància a usuaris de patinets, se n’han posat 49 només en el tram que hi ha entre els carrers Cavallers i la Paeria. La voluntat del cos de policia local és donar continuïtat a aquests controls en altres vials i carrers de la ciutat on es detectin un major nombre d’infraccions.

La Guàrdia Urbana ha imposat, en el que portem d’any, un total de 773 denúncies a conductors de Vehicles de Mobilitat Personal. L’any 2021 es van posar poc més de 600 denúncies.

El Pla de Millora de l’Espai Públic avança a bon ritme

La Comissió de Seguretat i Civisme ha informat també sobre el desenvolupament del Pla de Millora de l’Espai Públic que la Paeria va posar en marxa el passat mes d’abril.

El Pla de Millora de l’Espai Públic és un programa sectorial d’actuacions de millora dels espais públics de Lleida pensat i desenvolupat com una estratègia per millorar el civisme i la convivència a la ciutat. La iniciativa, que actualment engloba uns 472 espais d’actuació, inclou un total de 686 accions de millora. D’aquestes accions de millora programades, se n’han executat, a dia d’avui, 297. Un total de 381 estan pendents d’execució els propers mesos. Vuit de les accions de millora proposades inicialment s’han desestimat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies