La Paeria inicia les obres de renaturalització del Parc de Les Basses

La Paeria inicia les obres de renaturalització del Parc de Les Basses

 

• L’actuació té com a objectiu ampliar, millorar i consolidar la massa vegetal amb la plantació de 102 arbres i un jardí de plantes aromàtiques, bastir una nova xarxa de camins i una bassa naturalitzada

• Les obres comencen aquest dilluns amb el tancament al pas de la zona afectada per les obres

 

La Paeria engega aquest dilluns, 18 de març, una actuació de renaturalització del Parc de Les Basses, que té com a objectiu ampliar, millorar i consolidar la massa vegetal, per a promoure les àrees de descans, passeig i observació en l’àmbit de 5,7 hectàrees on estaven les antigues piscines i  que no està afectat pels usos futurs de càmping.

La intervenció se centra en revegetat i naturalitzar per enriquir la biodiversitat. Per aconseguir-ho es prioritza la diversificació de les espècies d’arbres i arbustos, triant-ne d’autòctones amb bona adaptació al clima de Lleida; la millora dels sòls degradats; la substitució de les gespes d’alt consum hídric per prats naturals; la millora de la gestió de la poda; i implantar la gestió integrada de plagues; entre d’altres.

Les actuacions previstes inclouen la demolició de fins a 6.900 metres quadrats de paviments existents sense drenatge d’aigua i d’altres elements existents en mal estat de conservació. La runa resultant es triturarà per a servir de base d’una nova xarxa de camins d’1,1 km de longitud. També es construirà una nova xarxa de reg i nous drenatges i es col·locaran senyals informatius de flora i fauna, una tanca, bancs i una estructura lleugera d’ombreig.

Pel que fa a la vegetació, està previst plantar-hi 102 arbres de 16 espècies diferents, que conformaran ambients de bosc d’alzinar mediterrani, bosc caducifoli i bosc de ribera, amb plantes enfiladisses, entapissants i herbàcies. A més, es crearà un jardí sensorial de plantes aromàtiques i es sembraran dues hectàrees de prats.

Finalment, l’espai comptarà també amb una làmina d’aigua de 1.870 metres quadrats, amb una bassa de reg i una bassa naturalitzada. Aquest espai promourà la presència d’amfibis, libèl·lules, insectes aquàtics i vegetació aigualosa

Les obres tenen un cost previst de 545.140,72 euros i les executarà l’empresa Ambitec. Estaran acabades durant l’últim trimestre d’aquest any.

Aquesta acció s’emmarca en el projecte URBAN-NAT Lleida, de renaturalització, adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat de la zona urbana i periurbana de Lleida, que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies