La Paeria habilita a la web una consulta per localitzar el lloc d’enterrament dels difunts al Cementiri de Lleida

La Paeria habilita a la web una consulta per localitzar el lloc d’enterrament dels difunts al Cementiri de Lleida.

 

Amb el nom i cognoms es pot saber el departament on està inhumat, el número de nínxol, la filera, així com l’opció de poder visualitzar la localització a través d’un planell del recinte funerari

Aquest nou servei complementa la tramitació de títols funeraris de forma electrònica

El servei d’Autobusos de Lleida amplia l’horari de la línia L-7 del 29 d’octubre a l’1 de novembre

SALUT PÚBLICA

 

 

La Paeria ha habilitat un espai a la web del Departament de Salut Pública per poder localitzar el lloc d’enterrament dels difunts al Cementiri municipal de Lleida. Clicant la pestanya de l’apartat Cementiri, apareix un cercador a través del qual, escrivint només el nom i cognoms del difunt que es vol trobar, et remet al sector del recinte funerari, el número de nínxol i el pis de la filera, on hi ha dipositades les despulles. Al mateix temps, aquesta informació s’acompanya de l’opció de veure exactament el lloc on és enterrat, clicant el planell del cementiri i l’itinerari per arribar-hi.

Per oferir aquest nou servei, tècnics dels departaments de Salut Pública i d’Informàtica, Tecnologies i Serveis Digitals han treballat en la depuració de la base de dades de més de 100.000 registres, existents des de l’any 1806, la qual cosa ha permès ubicar més del 80% dels nínxols, una tasca en què es treballa per acabar de completar.

Malgrat l’oferta telemàtica d’aquest servei, si algun ciutadà o ciutadana té dificultats per a localitzar alguna persona difunta, s’ha habilitat el correu electrònic: salutpublica@paeria.cat per atendre qualsevol incidència.

Títols funeraris electrònics

Aquest és un altre pas del Govern de l’Ajuntament de Lleida en la digitalització dels serveis municipals pel que respecta al Departament de Salut Pública, que s’afegeix a l’emissió de títols funeraris de forma electrònica. Fins ara, aquest servei només es tramitava en paper, la qual cosa a partir d’ara permetrà agilitzar i simplificar les gestions.

El títol de dret funerari és el document que acredita qui és el titular del dret funerari d’un nínxol, tomba, sepultura… per poder autoritzar qualsevol acció en l’edifici funerari com inhumar un cadàver o exhumar unes restes o sol·licitar el permís de col·locació de làpida.

Fins ara, aquest document només es feia en paper, s’entregava en mà i era l’únic. Avui el títol de dret funerari se signa electrònicament, en format PDF i amb totes les garanties que estableix la normativa (incorpora segell d’òrgan i el codi segur de verificació), per tant, es pot guardar a l’ordinador i imprimir-lo quan es vulgui i les vegades que sigui necessari.

El títol de dret funerari es posa a disposició de la persona interessada a la Meva Carpeta de la Seu electrònica a través de notificació electrònica i s’envia l’avís de la posada a disposició al correu electrònic. Per accedir, se sol·licita el DNI i una clau que se li envia per correu electrònic. En el gestor electrònic d’expedients de l’Ajuntament es van veient els diferents passos (pendent, enviat, completat o erroni) i així se sap si li ha arribat al destinatari.

Pels ciutadans i ciutadanes que no disposin de recursos electrònics, també poden dirigir-se a les oficines de Salut Pública on se’ls lliurarà la còpia autèntica en paper del títol funerari.

Servei d’autobusos

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, Autobusos de Lleida amplia l’horari del servei de la línia L-7, amb les freqüències de pas d’un dia feiner fins al mateix 1 de novembre, amb la qual cosa, els autobusos passaran per la parada del Cementiri cada 13-14 minuts.

El dissabte, 29 d’octubre, circularan 7 autobusos durant tot el dia. El diumenge, dia 30, al matí hi haurà en servei 2 autobusos fins a les 3 de la tarda. A partir de llavors, hi haurà 7 autobusos per cobrir el servei. El dimarts, 1 de novembre, també hi haurà un servei set vehicles de la flota d’autobusos, durant tota la jornada.

Es recorda que l’horari del Cementiri de Lleida és de 9 del matí a 7 de la tarda els 365 dies de l’any.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies