La maternal, El fred que crema, Mi vacío y yo, La amiga de mi amiga i Aftersun, pel·lícules a concurs en el 13è Som Cinema
La maternal, El fred que crema, Mi vacío y yo, La amiga de mi amiga i Aftersun, pel·lícules a concurs en el 13è Som Cinema.
El Festival de l’Audiovisual Català exhibirà 58 llargmetratges i curts de ficció i documentals
Som Cinema projectarà, fora de concurs, El sostre groc, d’Isabel Coixet
CULTURA
La secció oficial de documentals estrenarà dos llargmetratges de producció lleidatana, La veu de Thais, de David Casals-Roma, sobre la figura d’Elena Jordi, la primera dona que va dirigir una pel·lícula a Espanya, i Camí d’Àrreu, d’Aleix Gallardet, sobre l’abandó d’aquest poble del Pirineu lleidatà. Un altre dels llargs documentals a concurs és D’ombres, dirigit per Joan Tisminetzky, sobre el prestigiós director de fotografia català Tomàs Pladevall, darrer Gaudí d’Honor. També es projectaran Robin Bank, d’Anna Giralt, sobre Enric Duran, activista català autor d’un dels desfalcs més coneguts dels darrers temps a Espanya, i Francesca i l’amor, de la guardonada documentalista Alba Sotorra, que narra les vivències d’una artística plàstica en una app de cites.
Des de Balears arriben Urraca, caçador de rojos, de Pedro de Echave i Felip Solé, film sobre un policia franquista que va encapçalar la persecució a exiliats espanyols a França durant l’ocupació nazi, i Memòries de Puerto Rico, de Núria Abad i Marta Hierro, sobre dos dissenyadors mallorquins que descobreixen la història dels seus avantpassats comuns en aquesta illa caribenya. Material Sirles -dirigit per Lulú Martorell, Roger La Puente i Martí Sales- tracta sobre Els Surfing Sirles, banda barcelonina que va marcar l’escena indie de principis del segle XXI. L’Espill, de Màrio Pons, és una història d’emigració republicana en la qual un home torna des de Narbona al seu poble natal, Camarles, seixanta anys després d’haver marxat.
I pel que fa als sis curtmetratges documentals són: Vidres de colors, d’Esteve Riambau; Bienvenides a la House, de Beatriz del Caz, Fabián Muñoz i Sam Rausell; S’altra banda, de Sònia Buj; Un parell de cançons més, de Jaume Carrió; L’última impressió, de Marta Alonso, i La colònia, d’Ismael Muñoz. El jurat de l’apartat de documentals està format pel realitzador Tito Banqué, el fotògraf Lleonard Delshams i la gestora escènica i membre del CoNCA Margarida Troguet.
Ilerna, epicentre de les projeccions dels curts dels centres educatius
Un jurat integrat per les actrius Consol González, Abril Pinyol i Blau Granell escollirà el títol guanyador del Som Secundària. L’INS La Caparrella ha realitzat: Unplugged, Colapso, 5 minutos más, 200 Decisions, Ansiedad Creativa, El Recuerdo i Nefelibata. L’INS La Serra de Mollerussa proposa dues històries, Lucía i Alfa 320, i l’INS Josep Lladonosa, Una tarde en el instituto, Mate CSO i La Nueva Ola.
I ja fora de concurs, els curts de l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d’Espectacles i Audiovisuals d’Ilerna són Alone, d’Àlex Ramírez; Dolços Somnis, de David Comas; El Pla Ressona, de Roger Torres; El Pou d’Or, de David Antúnez; Pinto, després existeixo, de David Comas, i Ruthless, de Ventura Cerón. Per la seva banda, l’ECCIT presenta Ave Maria, de Mac M. Díaz; Un pessic de mel, de Laura Castelo; El misterio de los perros truferos, de Gerard Satorra, i Conticinio, de Barta Saura. Totes aquestes projeccions es realitzaran a Ilerna.
La cloenda tindrà lloc a ScreeBox Lleida, el diumenge 23 d’octubre a les 12.30 h, on es podrà veure un avançament de la pel·lícula Viaje de vuelta, actualment en rodatge, del lleidatà Carlos Bauhause.
– S’adjunta Dossier de Premsa
– Contacte Premsa: 686 89 69 97-premsa@somcinema.cat