Jornada de divulgació de les tecnologies de l’espai amb més de 400 joves

Jornada de divulgació de les tecnologies de l’espai amb més de 400 joves.

 

L’institut Torre Vicens ha acollit avui aquesta trobada impulsada des dels laboratoris TIC del Parc Científic i orientada a promoure vocacions científiques i tecnològiques i la participació de les dones en aquest àmbit, ha destacat la tinent d’alcalde Jordina Freixanet

REGIDORIA DE PRESIDÈNCIA

 

L’institut Torre Vicens ha acollit avui la tercera edició del Congrés divulgatiu de les tecnologies Newspace i el desenvolupament de software amb Google, que a la vegada constitueix la desena trobada Devfest Lleida, amb la participació de més de 400 persones, la majoria alumnes del centre.

L’esdeveniment té com a objectiu promoure la divulgació i les vocacions en l’àmbit científic i tecnològic i està organitzat pels grups GDG LleidaWomen Techmakers LleidaPonent Aerospace (P.E.R.A.) i el Liquid Galaxy LAB, tots ells amb seu als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, amb la col·laboració de la Paeria.

La segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, ha participat en la inauguració de la jornada en la qual ha destacat la importància de promoure iniciatives com aquesta de divulgació científica i que incorporen la visió de les dones a la ciència.

“El que fa aquest congrés és posar un primer granet de sorra, despertar aquella curiositat i descobrir aquells talents perquè els nois i noies, més de 400 participants, puguin anar participant i coneixent el futur que ens espera. A més fer-ho enguany a Lleida vinculat amb les tecnologies de l’espai en les quals tenim un referent com és en Joan Oró, del qual l’any que ve celebrarem el centenari a nivell de ciutat, fa que sigui especialment important per la ciutat”, ha assenyalat Freixanet.

La jornada ha comptat amb la participació de tretze ponents, molts d’ells de Lleida, que han explicat la seva experiència en projectes orientats al món aeroespacial. La conferència inaugural ha anat a càrrec de l’astrofísic i divulgador científic Joan Anton Català, qui ha detallat aspectes de l’espai i de l’origen de la vida, vinculats també a Joan Oró, i ha animat als joves a treballar sempre amb humilitat i esperit crític, veient els errors com una oportunitat d’aprenentatge.

Una de les xerrades ha servit per presentar el projecte LG Space Chess, desenvolupat des de Lleida i que permet jugar a escacs contra una intel·ligència artificial situada a un satèl·lit. Ha estat creat per l’estudiant Pablo Sanchidrian amb una beca d’estiu de Google GSoC 2022, i mentoritzat per Víctor Sanchez i Andreu Ibáñez.

L’acte també ha comptat amb la participació dels regidors Joan Ramon Castro i Ángeles Ribes.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies