Els equips d’emergència espanyols desplegats als terratrèmols de Turquia i el Marroc analitzen la seva intervenció

Els equips d’emergència espanyols desplegats als terratrèmols de Turquia i el Marroc analitzen la seva intervenció

 

• La subsecretària d’Interior, Isabel Goicoechea, ha inaugurat la jornada ‘Intervenció i lliçons apreses dels equips d’emergència nacionals desplegats als terratrèmols de Turquia i el Marroc’, que se celebra a l’Escola Nacional de Protecció Civil

• Hi participen representants del Ministeri de l’Interior, UME, ERICAM, Unitats Canines, AECID i l’Ambaixada d’Espanya a Turquia

 

La subsecretària del Ministeri de l’Interior, Isabel Goicoechea, ha inaugurat aquest dijous a l’Escola Nacional de Protecció Civil (ENPC) la jornada ‘Intervenció i lliçons apreses dels equips d’emergència nacionals desplegats als terratrèmols de Turquia i el Marroc’, un acte a el que ha estat acompanyada pel delegat del Govern a Madrid, Francisco Martín, i el director general del Protecció Civil i Emergències, Francisco Ruiz Boada.

Goicoechea ha destacat que l´objectiu de la jornada és “reforçar el nostre sistema a través de l´aprenentatge que ens brinda l´experiència i abordar les millores necessàries per aconseguir un sistema cada dia més eficaç que salvi vides”. També ha subratllat la tasca de l’Escola Nacional de Protecció Civil, que ha esdevingut “un centre de referència i eix de la cooperació amb els sistemes públics de formació en Protecció Civil d’altres països per enfortir la capacitat de previsió, prevenció i resposta “.

Després de la inauguració, el director general ha presentat els desafiaments de la intervenció del Sistema Nacional de Protecció Civil (SNPC) en tots dos sismes i en què ha consistit la posada en marxa del mecanisme d’activació de suport de mitjans nacionals.

L’objectiu de la jornada és compartir experiències i lliçons apreses de la intervenció d’Espanya als terratrèmols de Turquia i del Marroc, promoure el diàleg i l’intercanvi de coneixements entre experts i l’anàlisi dels desafiaments i les bones pràctiques en la resposta dels equips d’intervenció en situacions d’emergència internacional.

A més, busca establir recomanacions per a intervencions futures de cooperació internacional en situacions d’emergència, entre les quals destaquen la preferència de l’activació de les diferents capacitats en el marc del Mecanisme Europeu de Protecció Civil, evitar el desplegament de personal voluntari fora del marc de l’SNPC o comptar amb el suport de l’ambaixada del país on s’intervé per a un òptim desplegament i logística.

Durant la jornada es presentaran, incloent procediments, estratègies i resultats, les accions realitzades pels equips espanyols a les seves intervencions als terratrèmols de Turquia i el Marroc. A més de representants de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri d’Interior, hi participin representants d’UME, ERICAM, AECID i de les Unitats Canines, juntament amb el conseller d’Interior de l’Ambaixada d’ Espanya a Turquia.

D’altra banda, s’analitzarà la coordinació dels diferents equips espanyols involucrats en la intervenció, els reptes operatius i logístics a què s’han enfrontat al terreny o l’atenció sanitària proporcionada per l’AECID a Turquia. A la jornada també s´abordarà la interacció amb la comunitat local, així com la coordinació amb altres organitzacions i actors internacionals que intervenien a la zona.

TERRATRÈMOLS DE TURQUIA, SÍRIA I MARROC

El 6 de febrer passat, Turquia i Síria es van veure afectades per un terratrèmol de magnitud 7,8 Mw, un dels més forts a la regió en més d’un segle. Aquell mateix dia, la Unió Europea va activar el Mecanisme de Protecció Civil a petició de Turquia i va sol·licitar als Estats membres l?ajuda d?equips d?intervenció. Espanya va desplegar la Unitat Militar d’Emergències (UME), l’Equip de Rescat i Intervenció en Catàstrofes de la Comunitat de Madrid (ERICAM) i un Equip Mèdic d’Emergències de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Per la seva banda i al començament de setembre, el Marroc va experimentar un terratrèmol de magnitud 6.8 Mw i 10 km de profunditat. L’epicentre es va localitzar a uns 75 km al sud-oest de Marràqueix. En resposta a la petició d’ajuda del Marroc, Espanya va desplegar la UME, ERICAM, 15 Unitats Canines de Guàrdia Civil, Policia Nacional, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Granada i Ajuntament de Madrid.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies