El consum d’aigua de boca a la ciutat de Lleida arriba al seu nivell més baix dels últims vint anys

El consum d’aigua de boca a la ciutat de Lleida arriba al seu nivell més baix dels últims vint anys

 

• El consum domèstic es va situar l’any 2023 en 123 litres per persona i dia, segons s’ha informat avui a la comissió de seguiment i control del servei d’abastament d’aigua i sanejament

• S’han aplicat bonificacions socials en les tarifes a 2.464 famílies i s’han fet informes de vulnerabilitat per evitar talls en el servei a unes altres 635

 

L’Ajuntament de Lleida ha celebrat avui la comissió de seguiment i control del servei d’abastament d’aigua i sanejament de Lleida per al període 2022-23, que presta en règim de concessió l’empresa Aqualia-Aigües de Lleida.

Els representants de la concessionària han presentat les dades de funcionament d’aquests serveis, que posen de manifest que continua la reducció del consum d’aigua a la ciutat de Lleida, un cop superats els efectes de la pandèmia. L’any 2023 s’ha registrat una dotació de 123 libres per persona i dia per a consums domèstics, un 5,38% menys que l’any 2021, quan el consum era de 130 litres per habitant i dia. El consum total (que inclou altres usos com els industrials o els municipals) és de 197 litres per persona i dia.

En total, l’any passat es van aportar a la xarxa 10,14 milions de metres cúbics d’aigua, el nivell més baix dels últims vint anys, malgrat l’increment de la població a la ciutat en aquest període. A banda de la reducció del consum, hi influeix també la millora progressiva del rendiment de la xarxa, que és del 85%, amb menys fuites. Paral·lelament, els cabals tractats a la depuradora s’han reduït un 9,5% del 2021 al 2023.

La xarxa d’Aigües de Lleida compta amb 641 quilòmetres de longitud i es va renovant progressivament. Durant l’any 2023 es van renovar tres quilòmetres de xarxa i es van atendre 2.050 incidències.

Bonificacions de tarifes

Durant la comissió també s’ha fet balanç de les polítiques socials que la Paeria du a terme en la gestió d’aquest servei bàsic.

Per un banda, un total de 446 famílies gaudeixen la reducció d’un 25% de la tarifa aplicada als consums domèstics per a persones grans i unitats familiars amb tots els membres a l’atur. Unes altres 2.018 famílies gaudeixen de la tarifa bonificada municipal i del cànon de l’aigua per a famílies nombroses (grups de convivència de 4 o més persones), que inclou una ampliació dels trams de consum.

Per l’altra, 635 famílies han comptat amb informe favorable en l’àmbit de la llei 24/2015 per afrontar la pobresa energètica i poder evitar talls en el servei. A més, s’ha bonificat el consum de 90 famílies que havien patit fuites involuntàries.

Aigües de Lleida va tancar l’any 2023 amb 82.912 usuaris i va dur a terme un total de 24.773 atencions personalitzades pels diferents canals d’atenció al client, unes 80 per dia.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies