Bon ritme d’execució del Pla de Millora de l’Espai Públic

Bon ritme d’execució del Pla de Millora de l’Espai Públic.

 

L’operatiu intensificarà les mesures perquè no es deixin voluminosos a la via pública així com bosses de brossa i residus comercials fora dels contenidors. També incidirà en els abocaments a l’Horta

REGIDORIA DE SEGURETAT CIUTADANA I CONVIVÈNCIA

 

L’Ajuntament de Lleida ha completat 183 actuacions del Pla de Millora de l’Espai Públic i té en marxa 27 del total de 575 accions previstes per al 2022 (entre abril i desembre). L’estat d’execució d’aquest programa de neteja urbana intensiva ha estat un dels temes tractats en la Comissió informativa per les polítiques de seguretat i convivència que s’ha reunit avui presidida pel paer en cap, Miquel Pueyo.

En el que resta d’any, el Pla de Millora de l’Espai Públic continuarà incidint en la neteja en carrers i places, l’esbrossada dels solars i el manteniment de la jardineria. A més, però, incorporarà una nova bateria de mesures per reduir una sèrie de conductes incíviques que embruten particularment la ciutat: l’abandonament de brossa i residus comercials fora dels contenidors, deixar voluminosos a la via pública i els abocaments a l’Horta.

En aquest sentit, s’intensificaran les mesures de control i sanció que, d’altra banda, han generat l’obertura de 31 expedients sancionadors per infraccions de l’ordenança de neteja viària. Aquestes actuacions es complementaran amb mesures d’informació i promoció de conductes cíviques.

El Pla de Millora de l’Espai Públic es porta a terme amb 15 grups impulsors de zona, integrats per representants d’entitats i associacions registrades en els diferents consells de zona de Lleida i persones a títol individual, a banda dels edils de cada àrea i del coordinador del pla. En total, en formen part 150 persones.

D’altra banda, la comissió ha informat favorablement la modificació del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) que, una vegada aprovada pel Ple Municipal, es trametrà a la Comissió de Protecció Civil de Catalunya perquè sigui homologada.

En la reunió també s’ha tractat sobre l’elaboració del Pla Estratègic de Convivència i Civisme que avança, amb l’objectiu de presentar el document al Consell de Ciutat el pròxim setembre i donar-hi llum verda al ple a l’octubre.

A més, s’ha informat que continua la tramitació de la convocatòria de 20 places d’agents de la Guàrdia Urbana, les bases de la qual s’aprovaran aquest mes en la Junta de Govern Local.

Actuacions de la Guàrdia Urbana

Pel que fa a les dades al trànsit, l’Intendent de la Guàrdia Urbana ha destacat la reducció dels accidents respecte als produïts l’any 2019 (en aquesta matèria es comparen les dades de 2022 amb les de 2019, atès que les dades de 2020 i 2021 ofereixen un biaix comparatiu per les restriccions a la mobilitat derivades de la normativa COVID-19), com a conseqüència, principalment, de l’extensió de les zones amb limitació de velocitat a 30 km/h. Tot i aquesta reducció dels accidents, hi ha hagut un increment de la lesivitat, conseqüència directa de la irrupció els darrers anys dels patinets elèctrics i dels accidents amb aquest tipus de vehicles implicats (passant de 2 accidents l’any 2019 a 46 l’any 2022).

També ha destacat un increment d’un 31,9% en les intervencions de la Guàrdia Urbana en matèria d’incendis respecte l’any 2021. Aquest increment es deu fonamentalment als incendis provocats d’herbes i matolls. En canvi, hi ha hagut una reducció dels incendis de contenidors.

Finalment, ha destacat un increment d’un 21,7% en les intervencions de policia administrativa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies