L’alcalde Pueyo participa en la cloenda del projecte de recerca sobre la Covid-19 a Lleida

L’alcalde Pueyo participa en la cloenda del projecte de recerca sobre la Covid-19 a Lleida.

 

El paer en cap ha destacat que en un període tan complicat com el de la pandèmia es va treballar conjuntament en iniciatives com el punt de vacunació massiva condicionat al pavelló Onze de Setembre o en l’organització d’una xarxa de voluntariat

A través de l’IlerCOVID, s’ha creat un museu virtual sobre les pandèmies i dos aplicacions sobre epidemiologia. Els tallers i les xerrades del projecte han comptat amb més de 800 participants

ALCALDIA

 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha participat en l’acte “D’IlerCOVID a Global COVID” que ha estat la cloenda del projecte de recerca sobre la Covid-19 a Lleida i s’ha fet aquest dimarts a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida. El projecte científic IlerCOVID, de caràcter multidisciplinar, s’ha desenvolupat en el darrer any i mig i ha tingut com a objectiu promoure un model innovador d’Educació per a la Salut. IlerCOVID ha involucrat diferents grups de recerca de la Universitat de Lleida, Agrotecnio i l’IRBLleida per estudiar i explicar l’impacte de la COVID-19 a la comarca del Segrià i conscienciar a la societat sobre la importància de la ciència a l’hora de trobar solucions a la pandèmia. Més de 800 persones han participat en els tallers i xerrades que s’han fet entorn del projecte i, entre altres, s’ha creat el museu virtual IlerCOVID sobre les pandèmies i dos aplicacions sobre epidemiologia: Covidworld i EpiPlay.

En aquest marc, l’alcalde ha destacat que en el temps tan complicat que es va viure durant la pandèmia, a Lleida es va treballar estretament amb el departament de Salut i altres estructures de la Generalitat i l’Estat per atendre i donar resposta a les moltes incerteses que es van generar. Pueyo ha destacat algunes de les iniciatives sorgides, com l’habilitació del punt de vacunació massiva al pavelló municipal Onze de Setembre amb Salut, o la xarxa de voluntariat, en l’àmbit social. Pueyo ha comentat que, de la mateixa manera que les ciutats estan involucrades en l’educació, tot i no tenir competències, haurien de tenir un paper més important en les gestions i decisions dels serveis sanitaris.

En la seva intervenció, Pueyo ha incidit en el fet que, com a territori, es té tres factors rellevants: talent, tecnologia i tolerància, amb la diversitat com un valor essencial per fer una societat més rica. “Ja en tenim, però necessitem encara més d’aquestes 3T”, ha dit.

L’alcalde ha conclòs amb l’agraïment pel talent, la dedicació i el treball dels i les professionals que han estat darrere de l’IlerCOVID i també per haver aconseguit per al projecte el finançament de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

L’acte “D’IlerCOVID a Global COVID” ha comptat amb les conferències d’experts en salut com la de Julià Blanco, investigador del centre IrsiCaixa, i Divina Farreny, cap de gabinet de la Diputació de Lleida, i la presentació dels resultats del projecte de l’equip de les àrees de recerca de Biotecnologia Vegetal i NeuroCovid, amb Paul Christou, Teresa Capell i Manel Portero; d’Intel·ligència Artificial, amb Carlos Ansótegui i Rui Alves, i d’Educació, Art i Salut, amb Teresa Botigué i Albert Roca.

La tinent d’alcalde Monste Pifarré, que és regidora de Salut, i el tinent d’alcalde Paco Cerdà han assistit també a l’acte de presentació dels resultats d’IlerCOVID.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies