Protecció Civil organitza una sessió informativa sobre les ajudes de la Diputació de Barcelona als municipis durant la post-emergència

Protecció Civil organitza una sessió informativa sobre les ajudes de la Diputació de Barcelona als municipis durant la post-emergència.

 

  • Avui s’ha impartit la tercera sessió del cicle de recuperació post-emergència de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixement (XIC), organitzada per Protecció Civil de la Generalitat per donar resposta a les necessitats de la protecció civil local
  • A la sessió d’avui, la Diputació de Barcelona ha informat del programa d’ajudes als municipis per a emergències municipals, tant pel que fa a recursos tècnics com econòmics
  • A la sessió s’han inscrit més d’un centenar de persones, principalment personal de l’administració local de l’àmbit administratiu i tècnic que desenvolupa funcions relacionades amb la valoració de danys i la tramitació d’ajudes en cas emergència, tècnics i tècniques de protecció civil dels municipis de Catalunya i de la Direcció General de Protecció Civil

 

Aquest matí s’ha realitzat la tercera sessió del segon cicle de formacions de la Xarxa d’intercanvi de Coneixement (XIC) que organitza la Direcció General de Protecció Civil i que se centra en la gestió de la post emergència en el món local. En aquesta sessió s’han tractat les ajudes de la Diputació de Barcelona als municipis en cas d’emergències municipals i especialment la fase de recuperació i la post-emergència. S’ha tractat el règim general d’ajudes de la Diputació de Barcelona per a emergències de protecció civil i també l’específic per a incendis forestals.

La sessió ha estat inaugurada per la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, i presentada per la Directora de Serveis de Cooperació Local, Coordinació d’Estratègia Corporativa i Concertació Local de l’Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, Maribel Balbàs.

Els ponents de la jornada han estat Jaume Minguell i Oscar Sánchez, de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona; i Isabel Alonso i Esther Morancho, de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.

A la sessió s’ha explicat el règim del programa d’ajuts per a emergències municipals en el marc dels instruments de cooperació del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona; el programa d’ajuts d’emergències per incendis forestals (recursos tècnics i econòmics); i finalment el programa d’ajuts per altres serveis de protecció civil en l’àmbit municipal.

Les sessions XIC van ser creades el juny del 2021 pel Servei d’Implantació de la Direcció General de Protecció Civil com a un espai d’intercanvi de coneixements dins l’àmbit de la protecció civil i de les emergències i especialment en relació al suport directe al món local. El primer cicle va tenir com a objectiu aprofundir en el coneixement de les característiques, necessitats i pautes d’intervenció amb les persones i col·lectius més vulnerables de la nostra societat en situació d’emergència.

Aquest és el segon cicle de les sessions XIC, que es vol consolidar com a estratègia de suport a la protecció civil local. La temàtica d’aquest cicle és la gestió de la postemergència en l’àmbit local centrat en les ajudes econòmiques, la rehabilitació dels serveis bàsics i les infraestructures i la reconstrucció del teixit social.

A finals de gener de 2023 està previst realitzar una altra sessió XIC que estarà dinamitzada per les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona.

A la sessió d’avui s’han inscrit 117 persones d’administracions locals repartides per tot el territori: Olvan, Sant Boi de Lluçanès, Santa Coloma d Cervelló, Parcs del Penedès, Cabrils, Sant Vicenç dels Horts, Montornès del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Rubí, Sant Esteve Sesrovires, Olesa de Montserrat, Figaró-Montmany, Cornellà de Llobregat, Cabrera de mar, Abrera, Esparraguera, Badalona, Sant Quirze de Besora, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Sant Feliu Sasserra, Rellinars, Sant Pol de Mar, Sant Pere de Ribes, Sallent, Consell Comarcal d’Osona, Sant Fruitós de Bages, Palafolls, El Prat de Llobregat, Les Masies de Voltregà, Navàs, Subirats, Esplugues de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Consell Comarcal del Garraf, Castellbell i El Vilar, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Torrelavit, La Granada, Calders, Campins, Santa Maria de Martorelles, Calaf, Sant Vicenç de Castellet, Rupit i Pruit, Mataró, Navarcles, Sant Joan Despí, Martorelles, Jorba, Taradell, Gavà, Viladecans, Vic, Barberà del Vallès, Copons, Santa Susanna, Consell Comarcal del Bages, Pineda de Mar, Sant Andreu de la Barca, Canovelles, El Papiol, Vilafranca del Penedès, Santa Perpetua de Mogoda, Artés, Cerdanyola del Vallès, Barcelona i Mollet del Vallès.

També hi han participat professionals de les Diputacions de Barcelona i Girona i personal de la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies