L’alcalde de Lleida proposarà l’elaboració d’un Pla Local de Seguretat de Lleida a la propera Junta Local de Seguretat

L’alcalde de Lleida proposarà l’elaboració d’un Pla Local de Seguretat de Lleida a la propera Junta Local de Seguretat.

 

El Pla Local de Seguretat de Lleida aprofundirà sobre un model de policia de proximitat i inclourà la protecció de les persones i els béns, la policia administrativa, la convivència i el civisme, les emergències i els serveis socials i d’assistència a les persones

 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, proposarà l’elaboració d’un Pla Local de Seguretat de Lleida a la propera Junta Local de Seguretat. Així ho ha manifestat el paer en cap en el decurs de la Comissió Informativa per les Polítiques de Seguretat i Convivència celebrada aquest matí. El paer en cap ha explicat que es treballa amb una proposta de calendari d’elaboració del Pla Local de Seguretat no superior a sis mesos, a fi i efecte que pugui ser aprovat a la Junta Local que té lloc durant la tardor.

El Pla Local de Seguretat estarà orientat a aprofundit el model de policia de proximitat i proactiva i inclourà els següents grans àmbits: la protecció de persones i béns, la policia administrativa, la convivència i el civisme, emergències i serveis socials i d’assistència a les persones.

Miquel Pueyo ha explicat que properament mantindrà contactes amb el Conseller d’Interior i amb el Subdelegat del Govern a Lleida per treballar l’elaboració del Pla Local de Seguretat. Així mateix, les properes setmanes es treballarà en l’elaboració de la fase de diagnosi del Pla, el qual inclourà un procés participatiu, i en el nomenament provisional del coordinador tècnic del Pla, que haurà de ser ratificat per la Junta Local de Seguretat. Cal destacar que l’elaboració i aprovació dels Plans Locals de Seguretat és una competència de les Juntes Locals de Seguretat i no del Ple Municipal.

Cap mort en accidents de trànsit l’any 2022

La Comissió Informativa per les Polítiques de Seguretat i Civisme ha donat compte d’algunes dades estadístiques de les actuacions de Guàrdia Urbana l’any 2022. Una de les dades més destacables són que durant tot l’any 2022 no hi ha hagut cap mort en accidents de trànsit a Lleida.

Els accidents amb bicicletes implicades s’han reduït més d’un 42%, passant de 54 l’any 2021 a 31 l’any passat. Els accidents amb Vehicles de Mobilitat Personal implicats han augmentat de 73 l’any 2021 a 103 l’any 2022, tot i que cal destacar que tots els ferits són lleus.

Els comandaments de Guàrdia Urbana presents a la comissió han coincidit en assenyalar que la reducció de la velocitat a Lleida realitzada l’any 2021 ha tingut un efecte molt positiu pel que fa a l’accidentalitat.

Èxit de la campanya de seguretat i trànsit amb motiu de les Festes Nadalenques

La campanya especial de Seguretat i Trànsit realitzada per la Guàrdia Urbana amb motiu de les Festes Nadalenques s’ha desenvolupat amb total normalitat i s’han registrat pocs incidents remarcables. Cal destacar el gran esforç realitzat per part dels cossos i forces de seguretat i de Paeria, que han portat a terme un reforç de la seguretat ciutadana considerable amb un major nombre d’agents policials a les principals zones comercials de la ciutat com l’Eix Comercial, la Zona Alta i les botigues dels diferents barris de Lleida.

Alt nivell d’assoliment del Pla de Millora de l’Espai Públic l’any 2022

La Comissió de Seguretat i Civisme celebrada avui ha donat compte de l’alt nivell d’assoliment dels eixos estratègics del Pla de Millora de l’Espai Públic l’any 2022, que són en primer lloc, la millora de l’eficàcia i l’eficiència en la gestió dels recursos municipals destinats a neteja i jardineria, en segon lloc, la millora de la participació i de la corresponsabilitat en la gestió dels recursos municipals destinats a neteja i jardineria i, finalment, el desenvolupament d’actuacions específiques de millora de la neteja i de l’estat de les zones enjardinades. El paer paer en cap ha destacat que el nivell d’assoliment dels dos primers eixos s’aproxima al 100% i l’assoliment dels objectius marcats dins del tercer eix estratègic és d’entre el 70 i el 80%.

També cal remarcar que, durant el mes de febrer, es prepararà el Pla Operatiu de l’any 2023 amb el detall de les actuacions que han quedat pendents d’execució l’any 2022, les que calgui repetir per ser actuacions periòdiques i les actuacions que s’incorporin de nou.

Reorganització interna de la secció de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Lleida i reforç de la unitat de protecció civil

El president de la  Comissió Informativa per les polítiques de seguretat i convivència ha informat  de la incorporació d’una nova cap de Secció de Seguretat Ciutadana, que és la unitat responsable de la tramitació dels expedient sancionadors incoats en l’exercici de la potestat sancionadora de l’ajuntament. Aquesta incorporació s’emmarca en el procés  de reorganització i millora  de la secció, que s’ha estat implementant durant l’any 2022.

Finalment, el paer en cap ha informat que durant el primer trimestre d’enguany es durà a terme un procés de selecció per cobrir una vacant de tècnic de protecció civil.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies