El Govern aprova el decret de reestructuració del Departament d’Interior

El Govern aprova el decret de reestructuració del Departament d’Interior.

 

  • Es crea el Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals per promoure les polítiques de seguretat i emergències des d’un punt de vista feminista.

 

Govern ha aprovat avui un decret llei de reestructuració del Departament d’Interior. Una de les modificacions que contempla la nova estructuració és la creació del Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals, amb l’objectiu de promoure un enfocament de la seguretat i de les emergències des d’un vessant social i feminista.

El nou òrgan, que depèn directament de la Secretaria General, té com a principals funcions impulsar i fer el seguiment de les polítiques transversals del Departament d’Interior que impliquin transformació i innovació, com ara la implementació de la feminització i la incorporació de la perspectiva de gènere en les accions relatives a la seguretat i a les emergències.

Entre les funcions del Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals també hi són l’impuls i la promoció de polítiques públiques que potenciïn la transparència i la rendició de comptes de les actuacions dels cossos operatius; la direcció i coordinació d’estudis estratègics en l’àmbit de la seguretat i les emergències; la direcció de l’elaboració l’Informe de Seguretat de Catalunya i del Pla general de seguretat de Catalunya, així com supervisar l’execució i avaluació del Pla; la coordinació de les polítiques transversals que afavoreixin la cultura de la igualtat en el Departament, garantint la feminització dels cossos operatius; la implementació i l’avaluació del model d’actuació per a l’atenció a les dones que pateixen violències masclistes; l’impuls d’estratègies per a l’abordatge integral de les violències masclistes o altres violències com les LGTBI fòbiques, i impulsar polítiques de reparació a les víctimes i de cura, entre d’altres.

D’altra banda, el present Decret desplega l’estructura del Departament d’Interior establerta en el Decret 255/2021, de 22 de juny, i defineix les funcions de totes les unitats del Departament, excepte de les que tenen la seva pròpia normativa reguladora, com són l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el Servei Català de Trànsit, el CAT112 i la Direcció General de la Policia.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies