16 Novembre 2019, XXIV Jornades Tècniques ASPID Lleida, Trastorn Específic del Llenguatge (TEL). Actualització, Família i Escola.

#ProtecciónCivilLleida

Des de Protecció Civil de Lleida us informem de la següent activitat properament a Lleida.

– Data: 16 de Novembre 2019.

– Horari: De 9:00 a 14:00 hores.

– Lloc: Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, (Universitat de Lleida) sala de conferències,  C. Jaume II  67

– XXIV Jornades Tècniques ASPID Lleida 2019.

– Trastorn Específic del Llenguatge (TEL).  Actualització, Família i Escola.

Les Jornades Tècniques ASPID d’aquest any s’organitzaran des de la Unitat Infantil i Juvenil de Neurolleida (www.neurolleida.cat) i abordaran el Trastorn Específic del Llenguatge (TEL)

El TEL és un trastorn del neurodesenvolupament que afecta l’adquisició i desenvolupament del llenguatge.
No es disposa de marcadors biològics per al TEL, i tampoc hi ha un total consens entre els experts en les característiques específiques d’aquest trastorn. A aquest fet s’afegeix la gran heterogeneïtat en la seva presentació clínica i la comorbiditat que pot presentar amb altres trastorns del neurodesenvolupament. Tot això dificulta en gran manera el diagnòstic i pot portar a retardar l’inici del tractament.

L’abordatge del TEL requereix d’un tractament especialitzat, intensiu i prolongat.

La Unitat Infantil i Juvenil de NEUROLLEIDA organitza la jornada “Trastorn Específic de Llenguatge (TEL). Actualització, família i escola”, amb l’objectiu d’aprofundir en aquest tema i conèixer, de la mà de professionals experts, els avenços en el diagnòstic i les possibilitats en l’abordatge d’aquest trastorn.

– Programa de les jornades:

– 9:00 – 9:30H.  Registre i lliurament de documentació.

– 9:30 – 9:45H.   Inauguració de la jornada.

– 9:45 – 11:00H.   Ponència: Definició i característiques del TEL. Últimes investigacions en detecció i diagnòstic. Diagnòstic diferencial amb TEA.

Presenta: Alba Sanchez. Logopeda. Responsable de la Unitat d’Atenció Infantil i Juvenil de Neurolleida (ASPID).

Ponent: Miquel Serra i Raventós. Catedràtic de Psicologia Bàsica de la Universitat de Barcelona. Docent en matèries relacionades amb patologia del llenguatge, comunicació i llenguatge i psicolingüística.

– 11:00 – 11:30H.   Pausa – Cafè.

– 11:30 – 12:30H.   Ponència: Processament sensorial i praxi en nens amb TEL: valoració i intervenció. Influències sobre la participació, les relacions socials i l’organització de la conducta.

Presenta: Montse Arana. Psicòloga i Terapeuta Ocupacional. Docent associada a la universitat de Vic. Directora de Centre Aya, Espai Terapèutic per al Desenvolupament Infantil de Lleida.

Ponent: Míriam Palacios. Terapeuta ocupacional. Directora del Centre Espai Teràpia Ocupacional Infantil de Sant Fruitós de Bages.

– 12:30 – 13:30H.   Taula rodona: Terapeutes, escola i família. Com ens coordinem? Experiències i propostes d’intervenció.

Modera: Belén Escribano. Logopeda dels serveis de rehabilitació Cap Onze de Setembre (HUSM) de Lleida i Cap Balaguer.

Participants: Miguel Serra, Miriam Palacios i Marta Argilés (Psicòloga i logopeda dels serveis de rehabilitació Cap Onze de Setembre (HUSM) de Lleida, Cap Mollerussa i Cap Borges Blanques).

– 13:30H.   Cloenda de la jornada.

– Organitzen:

– NEURO Lleida. Servei d’ASPID especialitzat en la neurorehabilitació i prevenció de les afectacions neurològiques.  @NEUROLleida

– Associació ASPID Lleida.  Organització de l’economia social que afavoreix la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o en situació de vulnerabilitat social.  @aspidlleida

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies