Talls de trànsit aquest diumenge amb motiu de la celebració de la primera Marató de Lleida

Talls de trànsit aquest diumenge amb motiu de la celebració de la primera Marató de Lleida.

 

La competició, que espera més de 400 atletes, tindrà sortida i arribada als Camps Elisis i comportarà una afectació generalitzada a la mobilitat, especialment al barri de Cappont

L’esdeveniment esportiu, que combina una marató i una cursa de 10 quilòmetres, serà la cursa atlètica més llarga realitzada a la ciutat

GUÀRDIA URBANA

La Guàrdia Urbana ordenarà el trànsit aquest diumenge per minimitzar l’afectació durant la celebració de la primera Marató de Lleida, una competició impulsada per l’entitat Associació Esportiva Marató Lleida que compta amb el suport institucional de la Paeria, la Diputació de Lleida i diverses entitats de la ciutat, així com d’una àmplia xarxa de voluntaris. La competició serà la cursa atlètica més llarga realitzada mai a Lleida. Es tracta d’un esdeveniment esportiu que combina una marató de més de 42 quilòmetres i una cursa de 10 quilòmetres, amb sortida simultània. Ambdues curses s’iniciaran a les 8.45 hores del matí i l’hora de finalització està previst per les 15 hores.

El recorregut de la marató transcorre per vies urbanes i vies interurbanes, fins a la localitat de Benavent de Segrià i passant per Torre-Serona. La cursa de 10 quilòmetres, en canvi, tindrà lloc íntegrament a Lleida.

La sortida s’iniciarà als Camps Elisis i els corredors aniran en sentit contrari per l’Avinguda Victoriano Muñoz cap a l’exterior de la rotonda, carrer Camí de Picos, Avinguda Alacant, Avinguda Garrigues -fins rotonda Avinguda Garrigues-Av. Barcelona amb anada i tornada sentit contrari-, Doctora Castells -fins avinguda de l’Estudi General amb anada i tornada en sentit contrari-, Avinguda Garrigues, Pont Vell -sentit contrari-, Avinguda Madrid -sentit contrari-, Av. Joana Raspall, Cots i Gayon, Avda. Madrid, Pl. Espanya, Av. Madrid -sentit contrari-, Av. Blondel -sentit contrari-, Av. Francesc Macià, Rambla Ferran, Pl. Berenguer IV, Pont Príncep de Viana baixada, Av. Segre -sentit contrari-, Pont Vell -sentit contrari-, C/ Sta. Cecília, Camps Elisis, Av. Alacant, C/ Camí de Picos, Av. Victoriano Muñoz i Camps Elisis. En aquest punt finalitzarà la cursa de 10 quilòmetres.

Per completar els 42 km de la marató, els participants des de Lleida fins a la població de Benavent de Segrià, passant per la població de Torre-serona per la carretera L-9221. També transcorrerà per carrers del barri de Pardinyes, Balàfia i Llívia.

D’aquesta manera, els participants a la Marató continuaran la cursa per Av. Alacant, Dra. Castells fins Av. Estudi General, anada i tornada, Av. Garrigues fins Rotonda Av. Garrigues-Av. Barcelona anada i tornada, C/ Camí de Picos, Av. Victoriano Muñoz, Camí de Granyena, Pont de Pardinyes sentit contrari, Av. Tortosa, Av. Pearson fins C/ Pardinyes Baixes, anada i tornada, Rambla Corregidor Escofet, Av. Prat de la Riba, fins rotonda Ctra de Corbins anada i tornada, Rambla Corregidor Escofet, Av. Rosa Parks, Ctra de Llívia. Entrada a Llívia per C/ Gran, C/ Grealó sentit contrari, C/ d’Antoni Vilaplana, C/ Gran tornada a Ctra fins Benavent de Segrià anada i tornada, Av. Rosa Parks, C/ Enric Pubill “Lo Parrano”, Rambla Corregidor Escofet fins Pl. Països Catalans, anada i tornada fins Av. Tortosa sentit contrari des de Baró de Maials, Av. Segre sentit contrari, Pont Vell sentit contrari, Av. Alacant, C/ Camí de Picos, Victoriano Muñoz fins rotonda Camí de Granyena/pont, per carril interior, Victoriano Muñoz, Av Tarradellas -fins la primera porta dels Camps Elisis, amb anada i tornada, Victoriano Muñoz i entrada i fi de cursa als Camps Elisis.

Desviaments previstos:

Amb l’objectiu de facilitar l’activitat esportiva i garantir la seguretat dels seus participants, sobre les 8.30 hores i fins el pas del vehicle que marca el límit de la cursa (a partir d’aquesta referència els corredors queden fora de competició), hi ha previstos, de manera general, els següents desviaments:

La Guàrdia Urbana ha previst, de manera general, els següents desviaments de trànsit, que tindran lloc des de les 8.30 hores i fins el pas del vehicle que marca el límit de la cursa:

-Tall de trànsit des de la Ctra LL-11 al trànsit que vulgui accedir al centre per qualsevol pont, a excepció del Pont dels Instituts, el qual combinarà el pas de vehicles i participants de cursa.

-Tall de trànsit al Pont de Pardinyes en sentit interior ciutat. El punt de tall serà a la rotonda del carrer Josep Baró Travé i Camí de Granyena.

-Tall de Trànsit a l’Av. Prat de la Riba des de la rotonda de la Ctra. C-12 (Corbins), deixant sortida i accés al barri per la carretera vella (Seu d’ILNET) per C/ Xavier Puig Andreu.

-Tall del Carrer Princep de Viana i C/ Anselm Clavé, des de la cruïlla de l’Av. Prat de la Riba i C/ Comtes d’Urgell. Es permetrà accés a vehicles i Taxis fins estació Lleida–Pirineus (estacionament zona blava).

-Tall C/ Victoriano Muñoz, des de la Ctra. LL-11.

-Tall de l’Av. Estudi General des de la Ctra. LL-11.

-Desviament Av. Catalunya sentit Pl. Espanya a vial lateral Pl. Espanya, recollint també sortida estació autobusos.

-Tall de l’Av. de Madrid des de la Rotonda de rotonda Cots y Gayon

– També es tallaran els carrers secundaris que creuin el circuït de cursa durant el pas dels corredors, en cruïlles anteriors.

Quan hagi passat fi de cursa per les diferents cruïlles, s’anirà normalitzant el trànsit de manera ordenada i sempre que no es comprometi o afecti a zones de pas consecutives. Ja s’anirà comunicant el moment de fer-ho.

En trams i moments on el gruix de corredors ho permeti, es permetrà el creuament de vehicles, de manera perpendicular i mai incorporant-los al recorregut de cursa.

Recomanacions:

Per les característiques i recorregut de la cursa hi haurà afectacions generalitzades a la mobilitat principalment al barri de Cappont, marge dret del Riu Segre (Eix Av. Joana Raspall, Pl. Espanya, Av. Madrid, Av. Blondel, Av. Segre, Rambla Ferran, Pl. Berenguer IV, i als Barris de Pardinyes i Nova Balàfia.

-Per creuar el riu cal fer-ho pel Pont dels Instituts. També es recuperarà el més aviat possible el creuament pel Pont de la Universitat.

-Veïns de Cappont: No podran sortir dels guals ni llocs estacionades dins del pas de cursa i durant el pas de la mateixa. Es permetrà creuament si les condicions ho permeten.

-Veïns del marge dret del riu: No podran sortir dels guals ni llocs estacionades dins del pas de cursa i durant el pas de la mateixa. Es permetrà creuament si les condicions ho permeten.

-Veïns de Pardinyes: No podran sortir dels guals ni llocs estacionades dins del pas de cursa i durant el pas de la mateixa. Es permetrà creuament si les condicions ho permeten. S’aconsella sortir del barri per l’antiga carretera de Corbins direcció A-2 per a circumval·lar la ciutat.

La resta de zones de la ciutat disposaran de vies principals com Av, Prat de la Riba, Av. Rovira Roure, Rambla d’Aragó, Av. Alcalde Porqueres, per accedir a Gran Passeig de Ronda i circumval·lar la ciutat per la part nord.

Donada la proximitat a la festivitat de Tot Sants, i preveient afluència de desplaçaments al Cementiri Municipal, es recomanable, si es vol fer el desplaçament a primera hora, fer-ho des del Pont Nou (Instituts). El més aviat possible es permetrà creuar el riu pel Pont de la Universitat (Pl. Espanya).

La circulació dels autobusos urbans quedarà molt afectada donat la impossibilitat de circular el tram comprés entre l’av. de Les Garrigues i la Rambla de Ferran. També quedarà impossibilitat a la circulació el Pont de Príncep de Viana i el Pont de Pardinyes durant el primer tram de la prova.

Els autobusos de línia regular que surtin o entrin al baixador de l’Avinguda de Blondel no ho podran fer durant la primera part de la cursa, entre les 8 i les 10 hores del matí.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies