Proximitat, major coordinació i més mitjans, eixos essencials de treball dels cossos i forces de seguretat presents a Lleida

Proximitat, major coordinació i més mitjans, eixos essencials de treball dels cossos i forces de seguretat presents a Lleida

 

Miquel Pueyo anuncia que la Guàrdia Urbana mantindrà presència policial permanent a l’entorn de la Plaça del Dipòsit

ALCALDIA

 

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquest matí la Junta Local de Seguretat, que s’ha celebrat amb la presència de les diferents administracions i forces de seguretat amb competència a Lleida.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el conseller d’interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, han presidit la trobada i han destacat que “la major col·laboració i proximitat entre la Guàrdia Urbana de Lleida i el cos de Mossos d’Esquadra viscuda a la ciutat el darrer any ha suposat una millora de la seguretat i de la percepció ciutadana”.

El paer en cap ha remarcat que “hem aconseguit eradicar la venda no autoritzada a la Plaça del Dipòsit des d’aquest estiu, amb la posada en marxa d’un dispositiu policial especial i permanent conjunt entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per fer desaparèixer el mercat de venda sense autorització que, des de fa anys, es realitzava en aquesta ubicació. Podem confirmar que, a hores d’ara, no s’ha constatat la creació de cap altre punt estable de venda ambulant”. A la vista de l’èxit d’aquest operatiu, l’alcalde de Lleida ha anunciat que la Guàrdia Urbana mantindrà presència policial permanent a l’entorn de la plaça del Dipòsit.

Miquel Pueyo ha destacat que la proximitat és essencial en els cossos de policia presents a la ciutat. En aquest sentit, el paer en cap ha destacat “el gran esforç pressupostari que s’ha portat a terme per poder arribar a disposar de la plantilla de la Guàrdia Urbana totalment coberta. Una plantilla que, quan acabi l’actual mandat, serà de 256 efectius”, ha afegit l’alcalde. El paer en cap ha destacat “el nou procés de selecció de nous agents que està actualment en marxa, amb una dotació nova de 20 nous agents, que seran a l’escola de la policia al mes de gener, i al setembre del 2023 als carrers de Lleida.

Un dels temes rellevants tractats en el decurs de la Junta Local de Seguretat ha estat la necessitat d’abordar de manera eficient la multireincidència. En aquest sentit, el paer en cap ha remarcat que es treballarà la multireincidència juntament amb Fiscalia i els diferents cossos policials, després que el passat mes de setembre hagi entrat en vigor una modificació del Codi Penal relativa a aquesta problemàtica.

Per la seva banda, el Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha posat sobre la taula la necessitat de consolidar l’actual Regió Policial de Ponent i ha plantejat la possibilitat de posar en funcionament una Àrea Bàsica Policial ubicada al Centre Històric de la ciutat. A més, el conseller ha afegit que abans de finalitzar l’any s’incorporaran a Lleida 16 nous agents de Mossos d’Esquadra.

El conseller també ha adelantat que l’any vinent s’iniciaran les obres de la nova comissaria de Mossos d’Esquadra a Mollerussa, un fet que permetrà reforçar l’Àrea Bàsica Policial del Segrià-Garrigues-Pla d’Urgell de manera substancial.

Finalment s’ha fet referència a l’esforç que està realitzant la Paeria per millorar la convivència i el civisme a Lleida. En aquest sentit cal posar de manifest la bona feina que realitzada per la unitat d’investigació i policia administrativa de la Guàrdia Urbana per esbrinar els presumptes autors d’abocaments il·legals a Lleida.

Els inspectors de l’àrea de Medi Ambient de la Paeria han elaborat, fins a l’1 de setembre, una cinquantena d’informes amb proposta de sanció per l’abandonament de residus, principalment bosses de la brossa i cartons, a la via pública, a la vora dels contenidors en punts diversos de la ciutat. A partir d’aquests informes, s’inicia la tramitació dels corresponents expedients sancionadors, amb multes de fins a 4000 euros. Una altra de les novetats és que, a partir del mes de setembre, les agents cíviques s’han incorporat a les tasques de control de l’abandonament de residus fora dels contenidors.

A banda de la campanya adreçada a reduir el nombre de residus fora dels contenidors, cal remarcar que, en el primer semestre de 2022, s’han tramitat 36 expedients sancionadors per infraccions de l’Ordenança Municipal de neteja viària. Durant tot l’any 2021 se’n van tramitar 27.

Signatura d’un conveni d’adhesió al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci

Finalment, avui també s’ha signat un conveni de col·laboració per a l’adhesió al protocol PSVSEO – Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, un protocol que preveu la coordinació de tots els actors en seguretat amb altres actors que tenen incidència directa en l’àmbit de la seguretat i de l’oci.

En el marc d’aquest conveni es preveu lliurar símbols distintius a les entitats i empreses adherides a aquest protocol, com a part de la seva identitat corporativa. També es preveu donar pautes operatives en matèria de seguretat als professionals i el personal que intervé en activitats d’oci i oferir formació entorn l’àmbit de la violència masclista, les violències sexuals i el contingut del protocol. També es preveu realitzar campanyes de sensibilització per identificar i prevenir les violències sexuals.

Cal recordar que la Paeria té actualment en marxa una campanya per a prevenir els abusos sexuals a menors. Sota el lema “No és un joc. És abús”, a la campanya es denuncien accions concretes contra menors per part d’un adult abusador i es demana estar alerta per a identificar les situacions d’abús i assenyalar l’agressor per a frenar el seu comportament. La iniciativa s’està difonent actualment en opis, cartells, postals, anuncis als diaris locals i via xarxes socials, entre altres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies