Protecció Civil organitza una sessió informativa sobre la gestió del medi natural durant la post-emergència

Protecció Civil organitza una sessió informativa sobre la gestió del medi natural durant la post-emergència.

 

Nova sessió del cicle de recuperació post-emergència de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements (XIC), organitzada per Protecció Civil de la Generalitat per donar resposta a les necessitats de la protecció civil local

Avui ha començat el bloc de les actuacions després d’una emergència, dedicat a la Rehabilitació de Serveis bàsics i reconstrucció d’infraestructures.

La sessió d’avui s’ha centrat a la gestió del medi natural i la restauració forestal i de costes durant la post-emergència

A la sessió s’han inscrit 73 persones, principalment personal de l’administració local de l’àmbit administratiu i tècnic que desenvolupa funcions relacionades amb la valoració de danys i la tramitació de les sol·licituds i justificació de les subvencions, a més de personal tècnic de Protecció Civil dels municipis, consells comarcals de Catalunya i de la DGPC.

 

Aquest matí ha tingut lloc una nova sessió del 2n cicle de formacions de la Xarxa d’intercanvi de Coneixements (XIC) que organitza la Direcció General de Protecció Civil i que se centra en la gestió de la post emergència en el món local. Avui, una vegada finalitzat el bloc d’ajudes econòmiques i subvencions, s’ha començat el segon bloc que està dedicat a la Rehabilitació de Serveis bàsics i reconstrucció d’infraestructures. La primera sessió d’aquest nou bloc ha estat dedicada a la gestió del medi natural i la restauració forestal i de costes durant la post-emergència.

La sessió ha estat inaugurada per la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, i s’ha pogut seguir telemàticament.

La jornada ha estat destinada principalment a personal de l’administració local de l’àmbit administratiu i tècnic que desenvolupa funcions relacionades amb la valoració de danys i la tramitació de les sol·licituds i justificació de les subvencions, a més de personal tècnic de Protecció Civil dels municipis, consells comarcals de Catalunya i de la DGPC.

Durant la sessió, els representants de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi han exposat les actuacions en matèria de prevenció d’incendis que du a terme. També han explicat els informes i les actuacions urgents i no urgents posteriors als incendis forestals. Finalment han exposat el procediment per la compensació a agricultors i tractoristes afectats per actuacions en cas d’incendis forestals.

Després, el cap del Servei del Litoral ha tractat el marc legal de les actuacions al litoral, la informació i coordinació entre administracions i les actuacions durant l’emergència i el seguiment un cop superada aquesta.

Per acabar, la sessió el representant de la Demarcación de Costas de en Cataluña ha exposat el procediment per l’aprovació d’obres d’emergència per a la reparació de danys després d’un esdeveniment catastròfic, per part del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Els ponents d’avui han estat: Enric Vadell Guiral, Subdirector General de Boscos; Emília Gómez Cardenas, Responsable d’Assessorament Normatiu; José Angel Terés Blanco, Cap de la Secció de Gestió de la Prevenció d’Incendis Forestals, Xavier Castro Doria, Cap de la Secció d’Inspecció de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Juantxu Barroso Calicó, Cap del Servei del Litoral de la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral del Departament de Territori; i Diego Fernández Sanz, Jefe de Demarcación de Costas en Cataluña (Barcelona).

Les sessions XIC van ser creades el juny del 2021 pel Servei d’Implantació de la Direcció General de Protecció Civil com a un espai d’intercanvi de coneixements dins l’àmbit de la protecció civil i de les emergències i especialment en relació al suport directe al món local. El primer cicle va tenir com a objectiu aprofundir en el coneixement de les característiques, necessitats i pautes d’intervenció amb les persones i col·lectius més vulnerables de la nostra societat en situació d’emergència.

A la sessió d’avui s’han inscrit 73 persones d’administracions locals repartides per tot el territori: Flix, Consell Comarcal del Baix Empordà, Sant Vicenç dels Horts, Cabrera de Mar, Esparreguera, El Prat de Llobregat, Sitges, Sant Boi de Llobregat, Tordera, Sentmenat, Sant Feliu de Llobregat, Ullà, Olesa de Montserrat, Consell Comarcal de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere de Vilamajor, El Vendrell, Palafolls, Salou, Castelldefels, Palau Solità i Plegamans, Sant Pere de Vilamajor, Cabrils, Bigues i Riells del Fai, Calafell, Santa Maria de Miralles, Consell Comarcal d’Osona, Mataró, Esplugues de Llobregat, Premià de Dalt, L’Ametlla de Mar, Gavà, Santa Perpetua de Mogoda, Vilanova, Cerdanyola del Vallès, Badalona, Sant Esteve Sesrovires, Viladecans i Torroella de Montgrí.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies