Prop de 9.500 actuacions dels agents cívics en el primer semestre de l’any
Prop de 9.500 actuacions dels agents cívics en el primer semestre de l’any
• Lleida ha incorporat recentment sis noves persones que vetllen pel compliment de les ordenances de civisme i neteja, així com en l’àmbit assistencial, trànsit i via pública
• La incorporació d’aquest perfil a la ciutat respon a les convocatòries que realitza el Servei d’Ocupació de Catalunya
Els agents cívics han realitzat prop de 9.500 actuacions en el primer semestre de l’any. La seva missió és donar suport a la ciutadania i vetllar pel compliment de les ordenances de civisme i neteja, així com donar suport en l’àmbit assistencial, trànsit i via pública mitjançant la mediació i la pedagogia.
Els agents cívics són guiats i gestionats per la Guàrdia Urbana, amb una vocació i un servei molt transversal que ajuden a buscar solucions en situacions que passen a la ciutat a través de la mediació i el diàleg i que en poques ocasions requereixen el suport de la policia local.
Tot i així, cal destacar que del total d’actuacions, el 33% correspon a actuacions en matèria de l’ordenança de neteja, el 23% tenen a veure amb l’ordenança de civisme, el 22% amb actuacions en matèria de trànsit i el 19,5% amb tasques assistencials, majoritàriament corresponent a donar informació a la ciutadania.
Lleida ha incorporat recentment sis nous agents cívics que seguiran realitzant les funcions que tenen assignades:
– vetllar pel civisme en l’ús i conservació dels espais públics
– vetllar pel compliment de les Ordenances, per exemple, advertint propietaris d’animals de companyia, conductors de VMP, transeünts i conductors.
– avisar els serveis municipals quan detecten desperfectes o deficiències en el mobiliari urbà: bancs trencats, jocs infantils en mal estat, paviments amb risc de caiguda, grafits…
– controlar les entrades i sortides de centres educatius de la ciutat, ajudant a canalitzar els fluxos de persones
– col·laborar en campanyes informatives de l’Ajuntament de Lleida encaminades a la promoció d’hàbits saludables i la millora de la convivència.
– anar a zones específiques on s’han detectat queixes individuals o col·lectives.
– avisar la Guàrdia Urbana davant qualsevol fet que sigui competència dels cossos i forces de seguretat.
– atendre i ajudar, en primera instància, qualsevol ciutadà/na que ho requereixi i/o demani informació sobre algun servei.
La incorporació d’aquest perfil a la ciutat respon a les convocatòries que realitza el Servei d’Ocupació de Catalunya.