La Regió Sanitària Lleida constitueix el Comitè de Direcció d’Infermeria

La Regió Sanitària Lleida constitueix el Comitè de Direcció d’Infermeria

 

• L’objectiu és disposar d’un espai per al lideratge infermer amb visió territorial on participin totes les entitats proveïdores de salut

 

La Regió Sanitària Lleida compta des d’avui amb un Comitè de Direcció d’Infermeria, un espai de reflexió i anàlisi liderat per la gerència territorial i integrat per representants de les 11 direccions d’infermeria de les entitats proveïdores de salut, tant de l’atenció primària com hospitalària, extrahospitalària, sociosanitària i de salut mental. Amb la creació d’aquest grup de debat i treball es dota la regió d’un espai per al lideratge infermer amb visió territorial, en línia amb el Pla d’Acció de la professió Infermera 2024-2025 del Departament de Salut.

L’acte de constitució, que ha tingut lloc avui a Lleida, ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot; la directora de cures infermeres del Sistema de Salut de Catalunya, Carme Planas; i la directora de sector de la regió, Txus Torrelles. Les entitats de salut representades al Comitè són l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l’Hospital Universitari Santa Maria, l’Atenció Primària de Lleida -de l’Institut Català de la Salut-, la Clínica Mi NovAliança, Sant Joan de Déu Terres de Lleida, l’Hospital Jaume Nadal Meroles, el Centre Sociosanitari Terraferma, Hestia Balaguer, Sistemes Renals, Fundació Esclerosi Múltiple i el Sistema d’Emergències Mèdiques.

Les finalitats del comitè són reforçar el flux informatiu i el grau de col·laboració per incorporar la visió de les infermeres en els mecanismes de presa de decisions relacionades amb la planificació de la salut a la regió. La posada en marxa del Comitè, que respon a una antiga reivindicació del sector, també ha de facilitar escoltar de primera mà les inquietuds, situacions i casuístiques amb què es troben cadascuna de les direccions. D’aquesta manera, es podrà definir una estratègia de treball i creixement comuna, compartida i molt més oberta.

Raül Llevot ha explicat que “la posada en marxa d’aquest Comitè és molt important per millorar la professió infermera. Aquest espai comú ens permetrà explorar estratègies i futures accions a desplegar, i incloure la infermeria en el desenvolupament de projectes des del seu inici”. L’òrgan serà, segons Llevot, “una eina clau per reforçar el paper del col·lectiu en la presa de decisions.”

Aquest comitè, que es reunirà cada quatre mesos, ja funciona en altres regions sanitàries (Tarragona, Girona i Alt Pirineu i Aran), amb molt bona valoració per part dels seus integrants.

Pla d’Acció de la professió Infermera 2024-2025

Les infermeres tenen un paper clau en la transformació del sistema de salut, però se les ha de dotar d’instruments, condicions i reconeixement que afavoreixin la seva autonomia i potencial per a la millora de la salut i benestar de les persones, el desenvolupament de la seva professió i la visibilitat en la presa de decisions i en l’impacte social de la seva feina. Per això, des del Departament de Salut s’ha elaborat un Pla d’acció específic per a la professió infermera amb les prioritats per al 2024 amb continuïtat durant el 2025, i que és fruit dels treballs del Fòrum de Diàleg Professional.

El Pla busca el creixement de la professió a partir de 43 accions encaminades a potenciar l’autonomia, la visibilitat en la presa de decisions i l’impacte social de totes les infermeres. Una de les accions prioritzades és la constitució i consolidació d’espais per al lideratge infermer amb visió territorial participativa formalitzats mitjançant Comitès de Direcció d’Infermeria de les regions sanitàries.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies