La Paeria recull les aportacions dels infants i adolescents per a futurs projectes de ciutat

La Paeria recull les aportacions dels infants i adolescents per a futurs projectes de ciutat.

 

Els representants dels consells d’Infants i de joves han exposat el treball que han fet aquest curs per proposar a l’ajuntament idees perquè es tingui en compte el que volen i la seva perspectiva

L’alcalde Pueyo ha valorat les peticions que han fet, com més participació en el programa de la festa major, més espais per als consells o més atenció a la salut mental, i ha destacat la importància de tenir en compte les seves opinions perquè “sou la Lleida del futur”

REGIDORIA D’EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

 

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit l’Audiència del Plenari dels infants i adolescents en què s’ha escoltat la veu de la població infantil i juvenil de la ciutat sobre aspectes que són del seu interès i que els afecten per aconseguir millores i una transformació social en el seu entorn. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit l’audiència i ha remarcat la importància de tenir canals de comunicació per fer arribar les seves propostes i perquè la infància i adolescència “sou la Lleida del futur”.

Pueyo ha escoltat les propostes per aconseguir una Lleida més verda i sostenible, igualitària i amb oportunitats per a tothom dins la diversitat. Entre altres, ha comentat que es valorarà la seva participació en el programa de la festa major, poder participar en la decisió dels jocs infantils que s’instal·lin o posar atenció a la salut mental dels joves, que en aquests dos anys de pandèmia n’ha patit també les conseqüències. L’alcalde ha agraït el treball que els diferents grups han fet aquests mesos, amb col·laboració i empatia, fent propostes que van més enllà i beneficien el conjunt de la ciutadania.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, ha parlat dels canvis en el funcionament dels consells, que han resultat positius per fer els òrgans més efectius i pròxims a les diferents realitats. Castro ha apostat per acostar la institució als nens i nenes i als adolescents perquè “volem que us hi sentiu representats” i ha remarcat el dret que tenen a la participació. Per això, ha dit que la seva opinió es tindrà en compte a l’hora de prendre decisions perquè realment es vegi reflectida en les actuacions de ciutat.

El Cristian Blaj, de l’escola Joan XXIII, com a representant del Consell d’infants, i la Joana Berenguer, de l’Institut Joan Oró, del Consell de joves, han fet de mantenidors de l’acte. Per exposar què s’ha fet i com han treballat, hi han intervingut diversos infants i joves. En representació del Consell d’infants: Marc Serrano (Escola Països Catalans), Paula Rubio (col·legi Maristes Montserrat) i Aina Ruiz (Escola Frederic Godàs). En representació del Consell de Joves: Cecília Pérez (institut FEDAC), Eduardo Mihaes (Ins. Josep Lladonosa) i Martina Torres (Ins. Màrius Torres).

Han assistit a l’audiència el tinent d’alcalde Toni Postius i els regidors Ignasi Amor, Cristina Morón, Elena Ferre, Maria Burrel i M. Antònia Maller. En el decurs de l’acte, la defensora dels Drets dels infants, Iman Benataya, ha fet una salutació per vídeo i s’han projectat audiovisuals que han fet l’alumnat valorant l’experiència i fent aportacions.

El Plenari dels Infants i Adolescents de la ciutat de Lleida és un òrgan consultiu, participatiu i representatiu de la població infantil i adolescent de la ciutat, que va iniciar la seva tasca fa 24 anys. Es treballen temes molt diversos amb l’objectiu de fer sentir la veu la seva veu amb temes que els interessen i amb propostes per canviar i millorar la ciutat. El Plenari dels Infants i Adolescents està format per dos Consells diferents:

-El Consell d’Infants, format per representants de 5è i 6è de primària

-El Consell de Joves, format per nois i noies de secundària

En el Plenari dels infants i adolescents de Lleida aquest curs 2021-2022 han participat 15 escoles i 9 Instituts.

-Al Consell d’Infants (45 infants) : de les escoles Cervantes, FEDAC, Príncep de Viana, Joan XXIII, Magí Morera, Maristes Montserrat, Pràctiques II, Sant Josep de Calassanç, Francesco Tonucci, Frederic Godàs, Parc de l’Aigua, Espiga, Països Catalans, Sant Jordi i Riu Segre.

-Al Consell de Joves (35 joves): dels Instituts La Mitjana, Josep Lladonosa, , Lestonnac, FEDAC, Joan Oró, Màrius Torres, Maria Rúbies, Castell dels Templers i El Carme.

L’objectiu del Plenari és crear un espai de trobada i reflexió on se sentin protagonistes i participin de manera activa en temes diversos.

Treball dels Consells d’Infants i de Joves

Aquest curs s’ha reestructurat el funcionament i s’ha dividit la ciutat en tres zones perquè pogués arribar al màxim d’infants i joves possible, i fer-lo més proper al territori de cadascú. En aquestes sessions han descobert aspectes de la ciutat que voldrien canviar o millorar i han anat consensuant les seves visions de la ciutat per fer propostes, que han pogut traslladar a les diferents Regidories. Castro, juntament amb els regidors Joan Ramon Castro, David Melé i Ignasi Amor, han participat en alguna de les sessions, fet que ha estat molt valorat pels nens i nenes i joves. S’han exposat temes com millorar la il·luminació de la ciutat, la neteja, posar semàfors amb comptadors, servei de lloguer de bicis i patinets, recuperar les Basses d’Alpicat, l’institut al barri de Cappont, més espais per practicar esport o crear una app d’activitats de lleure per a joves.

Altres activitats que realitzades durant el curs han estat:

-Participació amb l’Observatori de la infància i l’adolescència i les famílies de la ciutat de Lleida.

-Participació en diferents sessions del Plenari de Ciutat.

-Diverses reunions per participar en el projecte “Infància i participació: per una ciutadania activa i inclusiva”.

-Representació en el Consell Assessor Municipal de la Infància i l’Adolescència.

El curs que ve se celebraran els 25 anys del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida.

Per tornar a veure l’Audiència del Plenari dels Infants i Adolescents

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies