La Paeria posa en marxa un bus directe des de Magraners al centre de la ciutat

La Paeria posa en marxa un bus directe des de Magraners al centre de la ciutat

 

• L’objectiu és que la ciutadania que viu en aquest barri es pugui desplaçar més ràpid i amb un recorregut més curt en les hores punta del matí

• Hi haurà un total de 10 trajectes en vehicles llançadora, cinc que sortiran de Magraners i els mateixos que aniran direcció estació de ferrocarrils

 

L’Ajuntament de Lleida posarà en marxa el servei d’autobús directe des de Magraners al centre de la ciutat el 2 d’abril. Així ho ha anunciat la 3a tinenta d’alcalde i regidoria de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Cristina Morón, a la Comissió Informativa de l’àmbit.

L’objectiu, ha explicat Morón, és que la ciutadania que viu en aquest barri es pugui desplaçar més ràpid i amb un recorregut més curt en les hores punta del matí. En total, doncs, la nova L7D – Directe Magraners tindrà 10 trajectes en vehicle llançadora, cinc que sortiran de Magraners i els mateixos que aniran direcció estació de ferrocarrils.

Les sortides previstes des de Magraners amb aquests busos llançadora seran des de la parada Florida-La Magrana a les 7.00, 7.30, 8.00, 8.30 i 9.00 fins arribar a l’estació de trens, on podran transbordar a les línies 2, 3, 8, 10, 20 i ATM.

Les sortides previstes des de la parada Estació Renfe-carrer Comerç seran 7.15, 7.45, 8.15, 8.45 i 9.15.

El recorregut passarà pel carrer Almeria fins arribar a la LL-11, passant per l’avinguda Victoriano Muñoz, pont de Príncep de Viana fins a l’estació de trens.

Aquest nou servei, ha explicat la tinenta d’alcalde, “ha estat una qüestió molt reivindicada per part dels veïns i les veïns de Magraners i, tal i com ens vam comprometre, hem estat treballant per poder-los oferir aquesta millora que, sens dubte, els beneficiarà molt i els atansarà més ràpidament al centre de la ciutat”.

La posada en marxa dels autobusos llançadora Magraners-centre implica, a més, una modificació de la L5. Fins ara, el tram des de plaça França fins a l’hospital Arnau de Vilanova es feia l’anada i la tornada per la mateixa via. Amb aquesta reforma l’anada es fa com en l’actualitat però la tornada serà per avinguda Pinyana.

També, per millorar la fiabilitat de la línia, s’estableix la freqüència a 20 minuts, amb la qual cosa els horaris de pas per parada són més regulars i es millora la gestió.

A més, s’habilitarà una nova parada al mercat de Balàfia per a les persones usuàries que provenen de la zona de l’Arnau de Vilanova i, en un futur, amb les noves implantacions a l’avinguda Pinyana s’habilitaran noves parades.

Així mateix, està previst reforçar la L7 amb un autobús més tots els dies feiners.

Proposta per incorporar càmeres dins dels taxis

En la Comissió Informativa també s’ha debatut la proposta de modificació del reglament municipal d’auto-taxi per incorporar la possibilitat d’instal·lació de càmeres dins dels taxis.

En aquest sentit, els titulars de llicència municipal de taxi que sol·licitin autorització per a la instal·lació de videocàmeres dins dels vehicles auto-taxi, sota la seva responsabilitat, hauran d’acomplir la legislació corresponent.

El sistema de videovigilància estarà connectat a una central receptora d’alarmes i l’objecte del tractament de les dades obtingudes a través de les càmeres serà exclusivament garantir la seguretat de les persones, béns i instal·lacions de l’interior del vehicle. L’espai sotmès a videovigilància serà únicament i exclusiva l’interior del vehicle, sense que es puguin captar imatges de la via pública, llevat que això últim sigui inevitable si es vol assolir la finalitat esmentada a l’apartat anterior i, en aquest cas, es limitarà al mínim imprescindible.

Els taxis hauran de portar col·locats els cartells informatius que adverteixen de la captació d’imatges.

Les videocàmeres s’instal·laran a l’interior del vehicle, a la zona superior central de la lluna davantera , sense obstaculitzar la visibilitat del conductor i sense que interfereixi a l’estètica interior del vehicle ni la instal·lació del taxímetres ni mòdul tarifari.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies