La Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil homologa 24 nous plans d’autoprotecció

La Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil homologa 24 nous plans d’autoprotecció.

 

2 de cada 3 PAUs homologats correspon a concerts, festivals i altres activitats temporals

Des de l’inici de les reunions de la Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil ja s’han homologat 379 PAU

A la mateixa Comissió d’avui, 12 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos 

 

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, ha presidit avui divendres, 22 de juny de 2022, una nova Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, en què s’han homologat 24 nous Plans d’Autoprotecció d’indústries de risc químic, concerts i activitats populars, edificis d’oficines, entre d’altres.

A la Comissió d’Autoprotecció també hi ha participat el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria, i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La d’avui ha estat la cinquena d’aquest any i la 13ª reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va trobar per primera vegada el març de 2021), i que té el propòsit d’agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció reduint de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 24 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 355 plans homologats a les anteriors reunions, de manera que deixen un total de 379 plans homologats entre març de 2021 i aquest mes de juny. 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, concerts i edificis d’oficines, entre altres 

Avui s’han homologat 24 Plans d’Autoprotecció (PAU) que per vegueries corresponen a:

  • Barcelona: 18
  • Girona: 2
  • Alt Pirineu i Aran: 1
  • Penedès: 1
  • Lleida: 2

Per tipologies, abunden les activitats temporals (concerts, festivals i activitats populars) amb un total de 16 PAUs que suposen 2 de cada 3 homologats en aquesta sessió de la Comissió. D’aquests 16 PAUs, 12 corresponen a concerts i festivals de música, 1 esdeveniment esportiu, 1 castell de focs de festa major, 1 rua (festa major) i 1 activitat popular gastronòmica.

A banda, s’han homologat PAUs de 3 instal·lacions industrials de risc (1 instal·lació industrial amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants, 1 instal·lació frigorífica i 1 instal·lació amb elevada càrrega de foc), 2 edificis d’oficines, 1 port esportiu, 1 estació d’esquí amb basses d’innivació i 1 parc d’atraccions.

Entre els PAU homologats destaquen l’Aplec del Cargol, el Sònar, el Pride, el Primavera Sound, el Canetrock, el Mundial de Hockey Femení de Terrassa, l’estació de muntanya de Boí Taüll i el Parc d’Atraccions del Tibidabo.

A la Comissió d’avui s’han presentat també 12 PAU que no han estat homologats. Segons la distribució geogràfica aquests plans corresponen a les vegueries de:

  • Barcelona: 4
  • Girona: 3
  • Penedès: 2
  • Camp de Tarragona: 2
  • Alt Pirineu i Aran: 1

La seva tipologia correspon a 3 concert – espectacle, 2 instal·lacions industrials (1 activitat amb elevada càrrega de foc i 1 activitat d’emmagatzematge de productes químics perillosos en quantitats importants), 2 hospitals, 1 port esportiu, 1 edifici d’oficines, 1 càmping ubicat en zona inundable, 1 estació d’esquí amb bassa d’innivació, 1 castell de focs.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies