La Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil homologa 22 nous plans d’autoprotecció

La Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil homologa 22 nous plans d’autoprotecció.

 

 • Des de l’inici de les reunions de la Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil ja s’han homologat 355 PAU
 • A la mateixa Comissió d’avui, 16 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos 

 

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, ha presidit avui divendres, 27 de maig de 2022, una nova Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, en què s’han homologat 22 nous Plans d’Autoprotecció d’indústries de risc químic, festivitats i espectacles, centres sanitaris i escolars, entre d’altres.

A la Comissió d’Autoprotecció també hi ha participat el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria, i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.
La d’avui ha estat la quarta d’aquest any i la 12ª reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va trobar per primera vegada el març de 2021), i que té el propòsit d’agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció reduint de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.
Els 22 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 333 plans homologats a les anteriors reunions, de manera que deixen un total de 355 plans homologats entre març de 2021 i aquest mes de maig.

 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, espectacles, centres esportius i escolars, entre altres 

Avui s’han homologat 22 Plans d’Autoprotecció (PAU) que per vegueries corresponen a:

 

 • Barcelona: 13
 • Catalunya Central: 2
 • Girona: 3
 • Lleida: 1
 • Camp de Tarragona: 3

 

Les tipologies dels plans homologats avui són molt diverses i engloben 6 activitats d’instal·lacions afectades per la normativa SEVESO d’accidents greus, 1 port, 3 activitats de concert-espectacle, 2 espectacles de dansa, 1 activitat d’instal·lació esportiva, 1 cursa esportiva, 1 activitat pública concurrència en espais delimitats (el Zoo de Barcelona), 1 centre escolar, 1 residència i centre sociosanitari, 1 activitat de producció d’energia elèctrica, 1 edifici d’oficines i 1 hotel.

Entre els PAU homologats destaquen el del Zoo de Barcelona i el de l’Escola Pia Balmes; així com la presència de diversos concerts i espectacles com el concert d’Estopa a Barcelona i el festival Cabrórock de Vic.

A més, entre els 22 PAU homologats a la comissió d’avui s’inclouen 2 homologacions parcials corresponents a l’embassament de Darnius-Boadella i a la presa de Susqueda, tots dos de la vegueria de Girona. L’homologació parcial és una tipologia excepcional aplicable a determinades activitats i supòsits taxats en les instruccions tècniques de Protecció Civil. En el cas de preses, l’homologació parcial deriva de l’absència de sistemes acústics específics d’avís a la població afectada per trencament en l’entorn immediat. L’homologació parcial condiciona a l’activitat a implantar aquests sistemes en els propers 4 anys abans de la revisió del seu PAU. En absència d’aquests sistemes, el PAU no es podrà homologar a la propera revisió establerta d’aquí a 4 anys.

A la Comissió d’avui s’han presentat també 16 PAU que no han estat homologats. Segons la distribució geogràfica aquests plans corresponen a les vegueries de:

 • Barcelona: 9
 • Catalunya Central: 1.
 • Girona: 1
 • Lleida: 4
 • Terres de l’Ebre: 1

 

La seva tipologia correspon a 1 activitat d’instal·lació afectada per la normativa SEVESO d’accidents greus, 1 activitat d’emmagatzematge de productes químics en quantitats elevades (EPQ), 4 activitats amb elevada càrrega de foc, 1 port, 1 activitat de línies ferroviàries de transport metropolitanes (TramBesòs), 2 centres comercials, 3 edificis d’oficines, 1 museu, 1 fira i 1 festivitat popular tradicional.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies