Els serveis de primera acollida i d’informació i atenció a les dones de la demarcació de Lleida es reforcen amb més de 200 mil euros

Els serveis de primera acollida i d’informació i atenció a les dones de la demarcació de Lleida es reforcen amb més de 200 mil euros.

  • Els fons permetran incorporar 4 agents d’acollida addicionals, així com ampliar l’oferta formativa i de serveis de traducció.
  • Les partides s’emmarquen en un programa de 2,9M€ destinat a enfortir la prestació de serveis en els territoris de Catalunya que han rebut un major impacte per l’arribada de persones refugiades ucraïneses.

 

El Departament d’Igualtat i Feminismes reforçarà els serveis de primera acollida i els serveis d’informació i atenció a les dones de la vegueria de Lleida amb una transferència extraordinària de més de 200 mil euros (218.844,12 euros). Els fons es distribuiran entre els ens locals dels territoris que han rebut un major impacte per l’arribada de persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna.

 

La transferència s’emmarca en un programa de suport als ens locals impulsat pel Departament, dotat amb un import total de 2.924.270,62 euros, que té com a objectiu garantir l’accés de tota la població a serveis de qualitat en matèria de primera acollida i informació i atenció a les dones. Com explica la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Elena Fuses Navarra, “la distribució dels recursos econòmics arreu de Catalunya s’ha fet tenint en compte diversos indicadors, com per exemple el pes de la població estrangera extracomunitària sobre el total de persones estrangeres, o el percentatge de persones ucraïneses sobre el total de població”.

A les comarques lleidatanes, l’import assignat permetrà contractar 4 agents d’acollida addicionals, que s’ubicaran al Consell Comarcal de la Segarra (2), al Consell Comarcal de l’Urgell (1) i a l’Ajuntament de Lleida (1). A més, els serveis de primera acollida del ens esmentats podran reforçar els seus serveis de traducció amb un import total de 40.000 euros. Per una altra banda, la Paeria i tots els consells comarcals de la demarcació podran ampliar l’oferta formativa per a persones refugiades amb una partida global de 8.250 euros. “Agraïm als ajuntaments i als consells comarcals l’esforç que han fet fins ara, estant a la primera línia dels serveis d’acollida; tenim el convenciment que les transferències assignades contribuiran a reforçar uns serveis que han estat fonamentals per a la gestió d’emergència d’aquesta crisi, i que continuaran sent clau per a una acollida a llarg termini”, ha dit Fuses.

Tenint en compte que la majoria de persones refugiades que han arribat d’Ucraïna són dones amb criatures a càrrec, també es reforçaran els serveis d’informació i atenció a les dones de Lleida, la Segarra i l’Urgell amb un import total de 48.000 euros.

Reforç de l’oferta formativa a l’Alt Pirineu i Aran

En relació amb les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, “han rebut un impacte menor respecte dels territoris de la resta de Catalunya pel que fa l’arribada de persones refugiades ucraïneses”, segons ha explicat la directora dels Serveis Territorials. “Per això, en aquest cas s’ha apostat per millorar l’oferta formativa i finançar cursos adaptats a les necessitats de les persones sol·licitants de protecció temporal, amb una partida de 4.500 euros que es distribuirà entre els diferents consells comarcals”, ha puntualitzat.

En aquests moments, de les més 21.500 persones ucraïneses acollides a Catalunya –tant en dispositius d’allotjament d’urgència com a través de xarxes familiars i de proximitat–, gairebé 1.200 es troben a la vegueria de Lleida i aproximadament 250, a l’Alt Pirineu i Aran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies