Arriba la segona edició de la Mountain Calling, la recollida massiva de residus dels Pirineus

Arriba la segona edició de la Mountain Calling, la recollida massiva de residus dels Pirineus.

 

  • En la primera edició uns 200 voluntaris i voluntàries van recollir 2.000 quilos de deixalles entre les muntanyes d’Espot i Port Ainé
  • La iniciativa està organitzada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’associació Loser Surfers

Els dies 1 i 2 d’octubre se celebra la segona edició de la Mountain Calling al Pallars Sobirà. Es tracta d’una recollida massiva de residus a les muntanyes de Port Ainé i Espot on tota la població està convidada per ajudar, de forma totalment voluntària, a netejar l’entorn de l’Alt Pirineu.

En la primera edició, es van sumar al projecte al voltant de 200 voluntaris i voluntàries que van recollir 2.000 quilos de deixalles a les muntanyes d’Espot i Port Ainé.

El projecte Mountain Calling és un projecte mediambiental que persegueix disminuir aquest impacte i que treballa amb dos eixos d’actuació. Un primer eix centrat en les pròpies jornades de treball, retirant de manera directa amb la implicació de voluntaris els residus trobats; i un segon, fent pedagogia i generant conscienciació social sobre les deixalles que s’acumulen en les lleres dels rius i les muntanyes dels espais naturals protegits dels Pirineus.

Aquest projecte treballa sota el lema ‘Respect The Locals’ (Respecta als locals), entenent com a ‘locals’ la flora i fauna que habiten al territori. Per això cada any la imatge de les jornades la protagonitza un animal de la zona, posicionant-lo al centre del relat. L’any passat els escollits van ser el gall fer i el bernat pescaire _dos animals molt preuats a la zona, però en perill d’extinció_, i aquest any ho ha estat l’os bru, el mamífer omnívor més gran dels Pirineus.

La Mountain Calling està impulsada i organitzada per l’associació Loser Surfers, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i les estacions les estacions d’Espot i Port Ainé, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. També hi col·labora l’Agència Catalana de Residus, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i els ajuntaments de Sort, Rialp, Soriguera, i Espot.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies