Afectacions viàries i mesures especials amb motiu de la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya

Afectacions viàries i mesures especials amb motiu de la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya.

 

La cursa se celebra del 20 al 26 de març amb un recorregut de 1.200 km per les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.

El Servei Català de Trànsit, mitjançant el Centre d’Informació Viària de Catalunya, es coordinarà amb els Mossos d’Esquadra i l’organització de la Volta per informar de les restriccions dinàmiques de la cursa.

Uns 800 agents dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals afectades pel pas de la cursa vetllaran pel bon desenvolupament de la prova esportiva.

 

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, ha establert un dispositiu especial de trànsit aquesta setmana, del 20 al 26 de març, amb motiu de la 102a Volta Ciclista a Catalunya, amb l’objectiu de garantir un bon desenvolupament de la prova esportiva i minimitzar els efectes que la cursa ciclista pugui tenir en els usuaris de la xarxa viària catalana.

Convé destacar que l’SCT informarà en temps real de les afectacions a les carreteres que provoqui la prova esportiva en el seu pas per les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. El Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT) es coordinarà amb la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i l’organització de la prova esportiva per tal de poder oferir als usuaris la informació actualitzada de les restriccions dinàmiques de la cursa, principalment a través del web d’incidències viàries.

Uns 800 agents dels Mossos d’Esquadra i de Policies Locals afectades pel pas de la cursa vetllaran pel bon desenvolupament de la prova esportiva. La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra establirà un dispositiu especial de protecció de l’esdeveniment, regulació del trànsit i seguretat viària en via interurbana, i les Policies locals s’encarregaran de la regulació de la mobilitat en els municipis.

En aquest sentit, agents de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra donaran cobertura dinàmica i estàtica al pas de la cursa amb l’objectiu de garantir la seguretat viària i la integritat tant dels participants com dels ocupants dels vehicles que circulin en aquests moments pels trams afectats per la cursa durant els 7 dies. Les Policies Locals afectades pel pas de la cursa i el Sistema d’Emergències Mèdiques també col·laboraran donant suport a les unitats policials participants en el dispositiu.

La cursa esportiva és un dels esdeveniments més importants del món del ciclisme a escala internacional i enguany recorre gairebé 1.200 km i es desenvolupa en 7 etapes:

·ETAPA 1 164.5 KM SANT FELIU DE GUÍXOLS > SANT FELIU DE GUÍXOLS

·ETAPA 2 165.5 KM MATARÓ > VALLTER

·ETAPA 3 180.5 KM OLOST > LA MOLINA

·ETAPA 4 188 KM LLÍVIA > SABADELL

·ETAPA 5 176.5 KM TERRES DE L’EBRE (TORTOSA – LO PORT) > TERRES DE L’EBRE (TORTOSA – LO PORT)

·ETAPA 6 183 KM MARTORELL > MOLINS DE REI

·ETAPA 7 136 KM BARCELONA > BARCELONA

Aquest acte esportiu provocarà afectacions viàries que poden causar algunes retencions puntuals o desviaments en carreteres. El recorregut de la prova ciclista catalana en les 7 etapes és principalment per la xarxa viària secundària, tot i que també hi ha vies principals afectades en cada etapa.

Mesures especials d’ordenació i regulació de trànsit

Amb motiu de la celebració de la 102a Volta Ciclista a Catalunya i amb l’objectiu de garantir la seguretat en el desenvolupament de la cursa, s’adoptaran les següents mesures especials d’ordenació i regulació de trànsit. D’aquesta manera, es donarà suport a les actuacions dels agents de trànsit tot tenint en compte les afectacions viàries que hi pugui haver derivades de les restriccions pel pas de la prova esportiva.

En concret, l’SCT, conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, disposarà aquestes mesures especials per al desenvolupament de la Volta i fer-la compatible amb la circulació per la xarxa viària catalana:

ETAPA 1: DILLUNS 20 DE MARÇ (Sant Feliu de Guíxols – Sant Feliu de Guíxols)

 • Tall ambdós sentits de la sortida 321 de la C-31 per impedir trànsit per les vies que transcorrerà la prova esportiva (GI-660 i GI-661, GI-667 i GIV-661)

ETAPA 2: DIMARTS 21 DE MARÇ (Mataró – Vallter)

 • Tall sentit Mataró de la sortida 4 de la C-60 (Òrrius / Dosrius /Argentona) per impedir trànsit per les vies que transcorrerà la prova esportiva (C-1415c i B-510)
 • Conejat perquè els vehicles que venen per la C-1415c provinents de la Roca entrin obligatòriament a la C-60 sense arribar a la B-510 per evitar circulació per la B-510 i C-1414C
 • Conejat perquè els vehicles que venen per la C-60 provinents de Granollers tinguin la Sortida 1 cap a Argentona tallada, per impedir trànsit per la C-1414C

ETAPA 3: DIMECRES 22 DE MARÇ (Olost – La Molina)

 • Es restringiran aquests sortides de la C-17 per evitar circulació per les vies en què transcorrerà la prova esportiva (carretera de Puigcerdà i BV-4608):

– C-17 tall Sortida 67 S. Hipòlit V. sud en sentit Nord (Ripoll)

– C-17 tall Sortida 68 Manlleu sentit Ripoll

– C-17 tall Sortida 69 Manlleu – Olot sentit Barcelona

 • També es tallarà la Sortida 148 de la C-37 sentit sud Ripoll/Manlleu oest per evitar trànsit per la BV-4608.

ETAPA 4: DIJOUS 23 DE MARÇ (Llívia – Sabadell)

 • Es restringirà la Sortida 82 Prats L. Vidrà de la C-17 en sentit nord per evitar que circuli trànsit per les vies en què transcorrerà la prova esportiva (BP-4654).
 • També es tallaran les sortides 164 Moià/L’Estany/Oristà de la C-25 en tots dos sentits per evitar que circuli trànsit per la B-670 i la C-59.

ETAPA 5: DIVENDRES 24 DE MARÇ (Tortosa – Lo Port)

 • S’instal·larà senyalització vertical per informar de les restriccions de circulació amb motiu de la prova esportiva a la urbanització Els Pilans, al Canal Xerta-Calig i al Portell.

ETAPA 6: DISSABTE 25 DE MARÇ (Martorell – Molins de Rei)

 • Es restringirà el carril de l’N-II en sentit Igualada/Barcelona obligant als vehicles que s’incorporin a l’A-2 pel carril esquerre de l’N-II.
 • També es tallaran les següents sortides de l’A-2 per evitar la circulació de vehicles per l’N-IIa:

-Sortida 551 Igualada/l’Espelt en sentit Lleida

-Sortida 550 Jorba en sentit Lleida

-Sortida 545 Jorba/Ponts en ambdós sentits de la marxa

-Sortida 543 Igualada/l’Espelt en sentit Lleida

-Sortida 537 Argençola en ambdós sentits de la marxa

-Sortida 531 Santa Coloma de Queralt en sentit Barcelona

 • A més, es restringirà la sortida de la C-15, punt quilomètric 28,4, en sentit rotonda C-244/BP-2151/Sant Pere de Riudebitlles cap a Igualada (sentit Vilafranca es troba tallada per obres i el trànsit està desviat per la C-244). Tot plegat, per impedir el trànsit a les vies en què transcorrerà la prova esportiva (BP-2151/ C-244).
 • També es restringirà la sortida 7 de la B-24 en tots dos sentits cap a l’N-340, per on passarà la prova esportiva.
 • Es tallarà l’accés des de l’A-2 a la rotonda elevada (sortides 602) en ambdós sentits. Així s’impedirà el trànsit per les vies en què transcorrerà la prova esportiva (BV-2001 i BV-2002).

ETAPA 7: DIUMENGE 26 DE MARÇ (Barcelona – Barcelona)

 • ·Es restringirà la sortida Sant Feliu / Sant Joan Despí de la B-23 en sentit Tarragona per impedir que el trànsit passi per la BV-2001 i BV-2002.
 • ·Es tallarà la sortida 7, punt quilomètric 8, de la B-24 La Palma C./Corbera de Ll. en ambdós sentits de la marxa, per impedir que el trànsit passi per l’N-340.
 • ·Es restringirà la sortida 44 de la C-32 en sentit Barcelona. D’aquesta manera s’impedirà que el trànsit circuli per la C-31.
 • ·Es tallarà la sortida 6 de la B-22 en sentit Barcelona. Es podrà circular cap a la C-31 en sentit Tarragona o cap a la Terminal T-2 i C-32, però no es podrà circular cap a la C-31 en sentit Barcelona. D’aquesta manera s’impedirà el trànsit per les vies en què transcorrerà la prova esportiva (C-31).
 • ·A la C-31c, al punt quilomètric 2, es desviarà el trànsit cap a la sortida del Prat i Centre Comercial i es prohibirà circular vehicles en sentit Barcelona. Així no hi haurà circulació a la C-31, per on passa la Volta.

 

A banda d’això, també cal esmentar que, l’SCT informarà de les incidències viàries d’aquesta prova esportiva a través dels panells de missatgeria variable (PMV) ubicats a les carreteres i autopistes afectades per la Volta i que disposen d’aquests equipaments.

Recomanacions i possibles fonts d’informació

·Cal extremar la precaució, en cas de coincidència d’un desplaçament en vehicle amb alguna de les 7 etapes de la Volta

·No envair en cap moment els trams tancats de la cursa senyalitzats per a ús exclusiu dels participants

·Seguir les recomanacions i indicacions dels agents de Mossos d’Esquadra i també del personal encarregat i responsable de la prova

·Evitar també aturades i estacionaments dels vehicles que puguin provocar una manca de seguretat als participants de la prova o un desenvolupament anormal de la mateixa.

L’SCT aconsella seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els agents del cos dels Mossos d’Esquadra. Així mateix, aconsella mantenir-se informat sobre l’estat del trànsit i les restriccions vigents en cada moment a través del 012, la pàgina web de l’SCT (transit.gencat.cat) i el compte de Twitter @transit.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies