14 Novembre 2019, Protecció Civil Lleida Informa que La Paeria – Ajuntament de Lleida Activa el PLA IGLÚ.

Protecció Civil de Lleida informa que La Paeria – Ajuntament de Lleida Activa el Pla Iglú.

En el marc de l’allotjament hivernal d’urgència, l’Ajuntament activa aquesta nit el Pla Iglú per prevenir les conseqüències del fred en la població més vulnerable. El projecte ofereix atenció social durant tot el dia, de dilluns a diumenge. A més de Jericó s’habilitarà un espai al Centre Cívic de Balàfia per atendre les persones que ho necessitin i es continua treballant per trobar l’emplaçament més adequat per oferir aquest servei.

Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials.

L’Ajuntament de Lleida activa aquest dijous el Pla Iglú en el marc del programa d’allotjament hivernal d’urgència, que pretén prevenir les conseqüències del fred en la població més vulnerable. L’equipament de la Fundació Jericó és l’espai on s’ofereixen places dins d’aquest pla, que complementen l’atenció de les persones que s’atenen des dels Serveis Socials i l’Àrea d’Inclusió. A més, s’habilitarà un espai al Centre Cívic de Balàfia, com a espai refugi per donar resposta a les necessitats que puguin sorgir arran de la baixada de les temperatures i es continua treballant per trobar l’emplaçament més adequat per oferir aquest servei. S’ha de tenir en compte que fa una setmana es va iniciar l’allotjament hivernal d’urgència i des del 7 de novembre s’ha atès una mitjana de 78 persones.

A partir d’aquest divendres, les places disponibles per al Pla Iglú són 20 places a Jericó, de les 70 contractades per la Paeria en aquest equipament per atendre també casos d’inclusió i de seguiment de zones; 10 places més a Jericó que cedeix la fundació i les 40 hamaques al Centre Cívic de Balàfia fins que es trobi un espai més adequat.

El projecte té un procediment i criteris d’admissió que responen a dues situacions:

-quan les temperatures baixen de 2 graus o les condicions meteorològiques són adverses o representen risc per a la salut de les persones -tot i no assolir els 2ºC- es notifica l’activació de la situació 1 del Pla Iglú. En aquest cas, poden accedir-hi les persones que ho demanin directament i persones acompanyades de la Guàrdia Urbana en les sortides nocturnes que realitza.

Quan hi ha condicions adverses, la Guàrdia Urbana, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, inicia la recerca de persones que pernocten al carrer i informa de la possibilitat d’allotjar-se. Tot i la tasca dels cossos policials és important la col·laboració ciutadana. Si les temperatures baixen molt i hom veu algú que dorm al ras és important trucar la Guàrdia Urbana perquè siguin atesos. Paral·lelament, la Paeria també duu a terme el Pla d’emergència de gelades i nevades que es desenvolupa en la previsió de mesures a aplicar en cas d’una nevada forta o gelada que suposin un risc per als desplaçaments i mobilitat de les persones a la ciutat i terme municipal.

-quan les temperatures són superiors a 2ºC i/o no hi ha condicions o situacions especialment adverses ni situacions de vulnerabilitat afegides. Per al perllongament de les 4 nits a què es té accés o davant situacions de vulnerabilitat s’apliquen diversos criteris de valoració social.

Les Regidories de les Polítiques per als Drets Socials i de Seguretat Ciutadana, amb Protecció Civil i la Guàrdia Urbana, desenvolupen el Pla Iglú, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, l’entitat Creu Roja de Lleida -a través dels seus voluntaris- i la Fundació Jericó. L’atenció es reforçarà amb la incorporació de professionals de la Fundació Sant Joan de Déu per acompanyar i treballar amb aquestes persones. Tant el personal tècnic d’inclusió com els serveis socials bàsics participaran activament i en la coordinació d’aquest Pla Iglú 2019-2020.

L’atenció social s’ofereix tot el dia. El servei d’acollida diürna es fa a la Saleta de la Panera (al carrer de la Panera), de dilluns a divendres, de 10 a 12 h, i al Centre de dia Jericó (al carrer Tallada), de 14 a 23 h, de dilluns a diumenge. L’objectiu d’aquesta atenció socioeducativa és assegurar la màxima dignitat per a les persones que ho necessiten i aplicant polítiques d’acompanyament i d’inserció.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies