Protecció Civil i Emergències alerta per forts vents i onatge al sud d’Andalusia, Ceuta i Melilla, així com per baixes temperatures a l’àrea pirinenca

Protecció Civil i Emergències alerta per forts vents i onatge al sud d’Andalusia, Ceuta i Melilla, així com per baixes temperatures a l’àrea pirinenca.

 

Els forts vents costaners i l’intens onatge afectaran, previsiblement, Cadis, Màlaga, Granada, Almeria, Ceuta i Melilla. S’esperen onades de fins a 5 metres. A més, hi ha previsió de forts vents a terra en zones de Cadis i Màlaga, amb ratxes que podrien assolir fins a 100 km/h.

S’esperen temperatures molt baixes a l’àrea pirinenca (Osca, Lleida i Girona), amb mínimes de fins a -10 ºC.

Recordeu que, amb temporal, el mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar-lo si es troba a prop. No poseu en risc la vostra vida per captar imatges del fort onatge.

Assegureu portes, finestres i tots aquells objectes que puguin caure a la via pública i allunyeu-vos de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguin desprendre’s.

Manteniu-vos informats de la situació meteorològica i l’estat de les carreteres, extremeu les precaucions, reviseu el vehicle i atengueu les recomanacions de Trànsit. Seguiu les actualitzacions dels pronòstics i els avisos a través de Protecció Civil, Aemet i DGT.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per forts vents i onatge al sud d’Andalusia, Ceuta i Melilla, així com per baixes temperatures a l’àrea pirinenca.

Els forts vents costaners i l’intens onatge afectaran, previsiblement des d’avui i almenys fins dissabte, Cadis, Màlaga, Granada, Almeria, Ceuta i Melilla. S’esperen onades de fins a 5 metres.

A més, hi ha previsió de forts vents a terra en zones de Cadis i Màlaga, amb ratxes que podrien assolir fins a 100 km/h.

D’altra banda, s’esperen temperatures molt baixes a l’àrea pirinenca (Osca, Lleida i Girona), amb mínimes de fins a -10 ºC. Les gelades continuaran afectant àmplies zones de la meitat nord peninsular.

Recomanacions

Davant de vents costaners

• Si us trobeu en zones marítimes, procureu allunyar-vos de la platja i d’altres llocs baixos que puguin ser afectats per les elevades marees i onatges que solen generar-se davant la intensitat de vents forts.

• Es recomana evitar estacionar els vehicles en zones que es puguin veure afectades per l’onatge.

• En aquestes situacions, el mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar-lo si es troba a les proximitats del mar.

• No poseu en risc la vostra vida per captar imatges espectaculars del fort onatge.

Davant forts vents

• Convé assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguin caure a la via pública i allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que es puguin desprendre. També convé abstenir-se de pujar a les bastides sense les adequades mesures de protecció.

• Si conduïu, extremeu les precaucions, especialment en la sortida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesants en carreteres de doble sentit. Pareu atenció davant la possible presència d’obstacles a la carretera.

Davant baixes temperatures

• Si és imprescindible viatjar per carretera, cal anar molt atent i tenir especial cura amb les plaques de gel.

• Informeu-vos de la situació meteorològica i de l’estat de les carreteres, extremeu les precaucions, reviseu el vehicle i atengueu les recomanacions de Trànsit.

• Reviseu els pneumàtics, anticongelant i frens. A més, cal tenir la precaució d’omplir el dipòsit de la benzina i portar pneumàtics d’hivern o de cadenes.

• És útil portar roba d’abric i telèfon mòbil amb bateria de recanvi i/o carregador d’automòbil.

• Si està atrapat a la neu, s’aconsella romandre al cotxe, amb la calefacció posada, renovant de tant en tant l’aire, i vigilar que el tub d’escapament no estigui obstruït per evitar que els gasos penetrin a l’interior del vehicle.

• En cas de quedar-se aïllat i necessitar ajuda, no intenteu resoldre la situació per si mateix, tracteu d’informar d’aquest fet i, llevat que la situació sigui insostenible, espereu assistència.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies