L’alcalde Pueyo anuncia que la licitació de tres vehicles de la Guàrdia Urbana s’iniciarà aquest mes de març

L’alcalde Pueyo anuncia que la licitació de tres vehicles de la Guàrdia Urbana s’iniciarà aquest mes de març.

 

En la comissió informativa de Polítiques de Seguretat i Convivència s’han donat a conèixer també les dades d’actuacions de la Guàrdia Urbana durant els dos primers mesos de l’any, que mostren un descens d’entorn del 13% dels accidents de trànsit i de les actes per infraccions a la llei de seguretat ciutadana

 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat avui durant la reunió de la comissió informativa de Polítiques de Seguretat i Convivència que la Paeria procedirà en els pròxims dies a licitar la contractació de tres nous vehicles adscrits a la Guàrdia Urbana, que permetran renovar el parc mòbil del cos. Dos d’aquests turismes aniran logotipats com a vehicles policials, mentre que l’altre no lluirà cap identificació.

Durant la sessió, s’han donat a conèixer també les dades d’actuacions de la Guàrdia Urbana durant els dos primers mesos de l’any, que mostren un descens d’entorn del 13% dels accidents de trànsit i de les actes per infraccions a la llei de seguretat ciutadana. Així, els accidents de trànsit han passat de 313 els mesos de gener i febrer de 2022 a 273 en el mateix període d’aquest any. També s’han reduït els atropellaments (de 12 a 8) i els accidents on es veuen implicats els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com són els patinets, que passen de 16 a 11.

Pel que fa a l’àmbit de Seguretat Ciutadana, les actes per infracció de la llei 4/2015 han passat en aquests dos primers mesos de l’any de 269 a 232 (-13,75%), les identificacions per seguretat ciutadana ha passat de 4.025 a 3.032 (-24,67%) i els delictes encausats a persones detingudes, de 193 a 164 (-15%). En canvi, ha augmentat l’activitat de policia administrativa, de 200 a 366 actuacions, i s’ha reduït la de policia judicial, de 440 a 329. El nombre d’avisos rebuts a la central de comunicacions ha augmentat un 1,34%, fins als 7.265.

L’alcalde també ha informat d’altres millores relatives a la Policia Local, com són la del servei de videovigilància que es fa des de la garita del Palau de la Paeria, mitjançant la connexió informàtica des d’aquest punt amb les càmeres de la xarxa de la Guàrdia Urbana instal·lades a la plaça Paeria, i la del parc d’educació viària de Gardeny, que s’ha renovat.

Pueyo també ha fet un repàs per les actuacions rellevants de millores tecnològiques que s’han fet en el funcionament del cos, en col·laboració amb l’àrea de Serveis Digitals. Entre elles s’hi troben, entre d’altres, el projecte CiviCar; l’assessorament en la compra de dos drons; l’adquisició i suport tècnic per la nova integradora de comunicacions de la Sala de la Guàrdia Urbana; la connexió de càmeres videovigilància de l’entorn de l’ascensor de la Seu Vella i part de l’Eix Comercial; la instal·lació del servidor i la connexió de les càmeres de lectura de matrícules a l’Horta; la  integració dels tràmits electrònics de sol·licitud d’atestats i informes amb la plataforma de pagament online; i el desenvolupament d’una nova app pels agents per consulta de normativa, del padró i amb la DGT per obtenir dades d’un vehicle o conductor.

Durant la sessió també s’ha informat que està previst que a la pròxima Junta Local de Seguretat aprovarà la proposta d’elaboració del Pla Local de Seguretat de Lleida, a proposta de l’alcalde. Paral·lelament, en els pròxims dies es licitarà la contractació de l’elaboració d’aquest document, per poder accelerar el procés.

Pla de millora de l’espai públic  

D’altra banda, durant la comissió s’ha informat de l’estat de desplegament del Pla de millora de l’espai públic. Actualment, s’està acabant de redactar el pla operatiu per a l’any 2023, que es planteja amb els següents objectius estratègics: 

  • Reduir les principals conductes incíviques que afecten negativament l’estat de neteja de la ciutat 
  • Millorar l’estat general de neteja de la ciutat 
  • Millorar la percepció subjectiva de la ciutat respecte de l’estat de neteja de la ciutat 

En la mateixa línia, també s’està ultimant el pla operatiu del Pla estratègic de convivència i civisme per a 2023. El seu grup impulsor es va trobar ahir per enllestir-lo i per aprovar l’eina d’avaluació i seguiment del pla. També es va aprovar reconvertir-lo en un grup tècnic transversal de convivència i civisme.

Finalment, l’alcalde ha informat els membres de la comissió que amb data 16 de febrer va enviar a tots els diputats i diputades al Congrés i a tots els senadors i senadores per la circumscripció de Lleida una carta amb la proposta de modificació de la Llei de bases del règim local per tal de donar cobertura legal a la regulació, mitjançant ordenances municipals, de mesures alternatives a les sancions econòmiques per infraccions administratives.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies