La comissió de Presidència dona via lliure al projecte de residència i centre de dia a Pardinyes

La comissió de Presidència dona via lliure al projecte de residència i centre de dia a Pardinyes.

 

• També s’ha informat de la licitació de la concessió de l’edifici de Capitania d’Infanteria al Turó de Gardeny per a usos d’equipament i de l’aprovació definitiva del reglament del nomenclàtor, que prioritzarà els noms de dona

 

La comissió informativa per les polítiques de Gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica ha informat avui de la proposta d’aprovació del plec de clàusules per a la concessió d’una finca al carrer Josep Pallach número 2, a Pardinyes, per a la construcció i explotació d’una residència i centre de dia per a gent gran, que es tramitarà per a la seva aprovació al ple del dia 28.

L’equipament haurà de prestar els serveis de residència assistida per a persones grans, amb un màxim de 90 places, on es donarà acolliment residencial i assistència integral per a les activitats de la vida diària. L’edifici haurà de comptar amb  dormitoris i zones comunes amb cuina, menjador, sala d’estar i sortida a espais exteriors (jardins i terrasses comunitàries) sempre que sigui possible. A més, caldrà oferir un servei de centre de dia d’un màxim de 20 places dissenyat, on es donarà acolliment diürn i assistència integral a les activitats de la vida diària. Aquest servei s’ubicarà principalment en planta baixa amb l’accés principal diferenciat del de la mateixa residència. També caldrà oferir els serveis centralitzats comuns i de gestió de l’immoble i altres d’addicionals que puguin proposar els adjudicataris en les seves ofertes.

L’equipament també haurà de disposar d’espais exteriors que funcionin com elements socialitzadors i terapèutics, afavoreixin la vida activa saludable i fomentin l’autonomia personal en espais segurs i controlats.

La finca té una superfície de 3.560,70 metres quadrats i el cànon anual mínim de la concessió s’ha fixat en 94.787,82 euros anuals, per un període de 50 anys. En el concurs es puntuarà amb un màxim de 55 punts l’oferta econòmica; 25 punts per la valoració del pla funcional dels serveis de residència de gent gran i centre de dia; i l’avantprojecte arquitectònic es valora amb un màxim de 20 punts.

Edifici de Capitania d’Infanteria a Gardeny

La comissió, que ha estat presidida per la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, ha informat també de la proposta d’aprovació del plec de clàusules per a la concessió de la rehabilitació i la gestió de l’antic edifici de Capitania d’Infanteria de la caserna de Gardeny, situat al costat del Castell dels Templers i que actualment es troba en desús.

El contracte contempla la redacció dels projectes bàsic i executiu de rehabilitació de l’edifici, l’execució de les obres, l’explotació de la superfície inclosa en la concessió demanial i el manteniment i conservació de l’edifici al llarg del període de concessió de 25 anys. La finca consta de 870,77 m² de superfície i  un sostre edificable de 2.612,31 metres quadrats. L’adjudicatari podrà dedicar l’edifici als usos d’equipament admesos al planejament. El cànon fixat és de 28.722,91 euros per any, tot i que l’adjudicatari podrà deduir-se’n la inversió per rehabilitar l’edifici, estimada en 340.919 euros.

Cessió del terreny per al nou pavelló de la Fira 

D’altra banda, la comissió ha informat d’una altra concessió administrativa, en aquest cas mitjançant una adjudicació directa i gratuïta a la Fundació Fira de Lleida, per a la construcció del nou pavelló. Aquest és un pas més per a poder tirar endavant aquest nou equipament, després que l’últim ple es donés via lliure al seu finançament.

La finca afectada està situada al carrer Camí de Picos, 13, amb una superfície de 5.918 metres quadrats.

Renaturalització del parc de les Basses

La comissió també ha informat avui de l’aprovació del plec de bases i l’inici de la licitació per a la contractació de les obres del projecte de renaturalització del parc de les Basses. El projecte, finançat amb els fons Next Generation, inclouen la reordenació i el condicionament del parc, per facilitar els usos ciutadans i per reforçar els seus valors ambientals, amb la plantació de 102 arbres i la incorporació de diferents equipaments i per a l’oci, l’esport, el descans, el passeig i l’observació de natura.

Nomenclàtor dels carrers de la ciutat 

La comissió ha informat favorablement la proposta d’aprovació definitiva del reglament del procediment per a l’assignació de denominacions de vies urbanes i espais públics del municipi, que regula el funcionament del nomenclàtor de la ciutat. Incorpora com a principal novetat la introducció de criteris de discriminació positiva per als noms femenins, que hauran de suposar un 66% dels proposats (excloent els neutres) per compensar el desequilibri actual al nomenclàtor.

En l’àmbit de la regidoria de Recursos Municipals i Hisenda, s’ha donat compte també de l’informe de control financer de l’any 2022 i del Pla Anual de Control Financer per a l’any 2023.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies