El V Ple del Consell Nacional de Protecció Civil, presidit pel ministre de l’Interior, aprova per unanimitat el Pla Horitzó 2035.

El V Ple del Consell Nacional de Protecció Civil, presidit pel ministre de l’Interior, aprova per unanimitat el Pla Horitzó 2035.

 

Grande-Marlaska: “Hem fet un pas fonamental per reforçar el nostre Sistema de Protecció Civil davant amenaces vinculades al canvi climàtic”.

 

El ministre de l’Interior ha presidit el V Ple del Consell Nacional de Protecció Civil, en què s’ha aprovat per unanimitat el Pla Horitzó 2035

A la reunió, en què han participat representants de totes les comunitats autònomes així com de l’administració local, ha servit per desenvolupar el compromís adquirit a la Conferència de Presidents de La Palma

Prèviament a la reunió, efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Ertzaintza, Mossos d’Esquadra i Policia Foral de Navarra han realitzat una exhibició operativa al camp de pràctiques de l’Escola.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha presidit aquest dilluns el V Ple del Consell Nacional de Protecció Civil, una reunió en què s’ha aprovat per unanimitat el Pla Horitzó 2035, “un pas fonamental per reforçar el Sistema Nacional de Protecció davant dels nous escenaris que deriven d’amenaces com el canvi climàtic”, segons ha proclamat el ministre.

A la reunió, que ha tingut lloc a l’Escola Nacional de Protecció Civil, hi han participat representants de totes les comunitats autònomes així com de l’administració local, que han aprovat per unanimitat el Pla. El ministre ha estat acompanyat de la subsecretària d’Interior, Isabel Goicoechea, i del director general de Protecció Civil i Emergències, Leonardo Marcos.

Grande-Marlaska ha agraït a tots els membres del Sistema la seva implicació per tirar endavant aquest pla “que ens dotarà d’un marc de planificació actualitzat davant dels nous escenaris que es deriven d’amenaces com el canvi climàtic i que serà la garantia d’una resposta coordinada a qualsevol part del territori nacional”.

“Una societat segura, i l’espanyola és una de les més segures del món”, ha subratllat Grande-Marlaska “és una societat lliure, en què adquireix ple contingut el concepte ampli de seguretat humana”.

Prèviament a la reunió, els participants han assistit a una exhibició operativa al camp de pràctiques de l’Escola Nacional en què efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil, Ertzaintza, Mossos d’Esquadra i Policia Foral de Navarra han realitzat exercicis de rescat a estructures col·lapsades, rescat aquàtic i detecció de substàncies perilloses. Es tracta de la primera vegada que aquests cossos coincideixen en uns exercicis d’aquestes característiques i ha estat una oportunitat per comprovar les altes capacitats de tots ells, així com l’òptim grau de coordinació entre aquests.

PLA HORITZÓ 2035

El pla Horitzó 2035 busca garantir una resposta eficaç a les emergències i catàstrofes, assegurant una protecció en condicions d’igualtat a tot el territori nacional. El Pla dota el Sistema Nacional de Protecció Civil d’un marc conceptual coherent amb l’actual distribució de competències entre administracions i adopta un model de governança avançat en el procés de planificació.

Els seus objectius són enfortir la capacitat operativa, directiva, planificadora i coordinadora dels òrgans del sistema; ordenar els seus recursos per garantir-ne la interoperabilitat i l’assistència; garantir la capacitat de planificació i resposta de les diferents administracions públiques i incrementar la resiliència de la societat mitjançant l’impuls de la cultura preventiva.

Per això, el Pla parteix d’una anàlisi profunda dels riscos i estableix quatre eixos bàsics per a planificacions futures: l’amenaça del canvi climàtic, la demanda d’una seguretat integral, la consideració del Sistema Nacional de Protecció Civil com un pilar essencial de l’Estat i instrument de cohesió social i, finalment, la necessitat d’avançar-se als riscos i convertir la despesa en emergències en inversió en seguretat i benestar.

A més, el Pla incorpora la Ciència i les accions d’R+D+i al procés de planificació, així com altres actors rellevants del sector privat, a més de reforçar els vincles de la protecció civil amb els serveis socials i l’ajuda humanitària.

El programa de treball fins al 2035 estableix la redacció de tres successives estratègies quadriennals per a cadascun dels diferents nivells: estratègia del sistema, estratègia de l’Administració General de l’Estat, estratègies de les comunitats autònomes i de les ciutats autònomes i estratègia local.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies