Davant la previsió de nevades: Imprescindible consultar l’estat de les carreteres i portar cadenes o pneumàtics d’hivern

Davant la previsió de nevades: Imprescindible consultar l’estat de les carreteres i portar cadenes o pneumàtics d’hivern.

 

Durant demà i dimecres, la cota de neu baixarà i podrà afectar la circulació per carretera.

Si comença a nevar és important deixar lliure el carril esquerre per permetre el pas de vehicles de conservació de carreteres i llevaneus.

Trànsit informa de la situació de la circulació als butlletins informatius en emissores de ràdio i altres mitjans de comunicació, a Twitter @DGTes i @informacionDGT; a la pàgina web www.dgt.es i al telèfon 011.

També és accessible la informació en temps real per a proveïdors d’informació de trànsit (navegadors) al punt d’accés nacional d’informació de trànsit (https://nap.dgt.es/).

Amb motiu de les afeccions a la circulació que es poden produir a la carretera a causa de les precipitacions en forma de neu previstes durant aquesta tarda i dies posteriors en nombrosos punts de la península, la Direcció General de Trànsit sol·licita als ciutadans que s’hagin de desplaçar per carretera consultar el pronòstic meteorològic i l’estat de vialitat en què es troben les vies per on circular, així com disposar de cadenes per si la seva utilització fos necessària per circular o portar pneumàtics d’hivern instal·lats.

Segons la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les nevades afectaran principalment la Serralada Cantàbrica, Massís Galaic, Pirineus, Sistema Ibèric, Sistema Central i Meseta tal com mostren els mapes.

Previsió dimarts.

 

Previsió Dimecres

 

La cota de neu anirà baixant segons passin les hores, dels 1.100 metres d’avui al terç occidental, als 500-600 metres al nord i nord-est de la península i per sota dels 800 a la resta de les zones afectades a al llarg de dimarts, per continuar baixant a cotes més baixes al llarg de tot dimecres. Aquestes precipitacions poden afectar la circulació no només de les vies comarcals i locals, sinó les carreteres d’alta capacitat -autopistes i autovies com:

AP-66 Lleó-Astúries

A-67 Cantàbria –Palència

A-52 Orense-Zamora

AP-6/ A-6 Madrid-Segòvia

A-1 Madrid- Burgos

A-92 Granada-Guadix

A-92-N Granada-Port Lumbreras

A-44 Límit província Jaén-Granada

A-3 Conca

El nombre de vies assenyalades i que poden estar afectades per la neu variaran segons avanci el temporal.

En els casos que la neu afecti la circulació de les carreteres, la Direcció General de Trànsit, per garantir la fluïdesa i la seguretat viària, podrà establir una sèrie de mitges, com les que a continuació s’enumeren:

  • Restriccions a la circulació de vehicles pesants.
  • Restriccions a la circulació a altres vehicles que no tinguin pneumàtics d’hivern o cadenes.
  • Limitar la velocitat de circulació i prohibir avançaments.
  • Talls totals preventius.
  • Seguiment obligatori de desviaments alternatius.

Estan preparats per al seu funcionament els 32 desviaments automatitzats i vigilats per a l’emborsament de camions, per activar-los si fos necessari

IMPRESCINDIBLE

  • Deixar lliure el carril esquerre per permetre el pas de vehicles de conservació de carreteres i llevaneus.
  • Parar atenció a la senyalització als panells de missatge variable ia les indicacions dels agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.
  • Extremar la precaució quan se circuli per les àrees i vies afectades per aquesta previsió, així com disposar dels mitjans i l’equipament adequat per transitar en condicions de seguretat, entre les quals hi ha cadenes o pneumàtics d’hivern.
  • Conéixer els colors de la neu i les seues condicions de circulació.

 COORDINACIÓ  

Tot i que la previsió de nevades és molt curta i focalitzada, la Direcció General de Trànsit està a nivell central, en contacte permanent per coordinar les actuacions de nevades, a través de la Unitat de Valoració de Riscos del Comitè Estatal de Coordinació,  amb la Direcció General de Protecció Civil, lAgència Estatal de Meteorologia i amb el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.   A nivell provincial i autonòmic, les Prefectures Provincials de Trànsit juntament amb els respectius Subsectors i Sectors de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, dins dels seus respectius protocols de coordinació en matèria de vialitat hivernal, estan en contacte i coordinació amb la resta de  administracions i delegacions ministerials competents.

Tot i que la previsió de nevades és molt curta i focalitzada, la Direcció General de Trànsit està a nivell central, en contacte permanent per coordinar les actuacions de nevades, a través de la Unitat de Valoració de Riscos del Comitè Estatal de Coordinació, amb la Direcció General de Protecció Civil, lAgència Estatal de Meteorologia i amb el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

A nivell provincial i autonòmic, les Prefectures Provincials de Trànsit juntament amb els respectius Subsectors i Sectors de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, dins dels seus respectius protocols de coordinació en matèria de vialitat hivernal, estan en contacte i coordinació amb la resta de administracions i delegacions ministerials competents.

Per a la gestió i regulació del trànsit en episodis de vialitat hivernal, la DGT compta amb 8 Centres de Gestió de Trànsit actius les 24 hores del dia, des d’on es coordinen les actuacions a la xarxa de carreteres de les àrees d’influència a través de l’equipament i mitjans amb què compten i que permet conèixer l’estat de la circulació i comunicar les incidències als conductors.

La Direcció General de Trànsit informarà de la situació de la circulació a través dels mitjans dels mitjans de comunicació, en especial en els butlletins informatius en emissores de ràdio, en xarxes socials: Twitter @DGTes i @informaDGT; a la seva pàgina web www.dgt.es i al telèfon 011.

A més, la informació de l’estat de les carreteres en temps real està accessible per a proveïdors d’informació de trànsit (navegadors) al punt d’accés nacional d’informació de trànsit (https://nap.dgt.es/).

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies