Cinemón Xic recupera els tallers amb entitats i ONGD de la ciutat
Cinemón Xic recupera els tallers amb entitats i ONGD de la ciutat.
La tinent d’alcalde Sandra Castro presenta les novetats de la 7a edició del cicle de cinema infantil en valors
Consta de quatre sessions i manté els horaris de matí i tarda per adaptar-se al màxim al públic a qui va dirigit
REGIDORIA D’EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES
La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat aquest matí la 7a edició de Cinemón Xic, el cicle de cinema infantil en valors, que aquest any es realitzarà entre l’Espai Funàtic i el Teatre de la Llotja els caps de setmana del 5, 12, 20 i 27 de novembre.
Sandra Castro ha destacat com a novetat la recuperació dels tallers que dirigiran entitats i ONGD de la ciutat, els dissabtes tarda, abans de la pel·lícula, i els matins dels diumenges, després de les projeccions, els quals ajudaran a les famílies a treballar el contingut de les pel·lícules i enfocar-ho als ODS. Aquest material està a disposició de tothom a través de la web de Cooperació de la Paeria.
Concretament, el 5 i el 27 de novembre, coincidint amb les pel·lícules ‘Àgata, la meva veïna detectiva’ i ‘La meva mare és un goril·la’, l’Associació Giramón de Pardinyes (AGIPA) conduirà els tallers al voltant de la igualtat de gènere i la diversitat. El 12 de novembre, amb motiu del film ‘Bon dia, món’, Osmon farà el seu entorn el respecte a la natura. La darrera de les entitats col·laboradores és la coordinadora d’ONGD i Amics de Lleida, que a través del seu club de Lectura Africana, explicarà contacontes d’arreu del món el 20 de novembre, després de la projecció de ‘Dúnia i altres contes del món’.
Malgrat que cal fer reserva prèvia, les entrades són gratuïtes i es podran adquirir els divendres de la setmana anterior a la projecció, a través de la web de la Regidoria de Cooperació. Demà, dimarts, es pot adquirir l’entrada per la primera sessió del dia 5 de novembre.
Treballar els valors
La tinent d’alcalde ha explicat que l’objectiu del cicle de cinema infantil és treballar els valors de la cooperació i la solidaritat entre el públic infantil i les seves famílies. Un espai per crear consciència crítica des de ben petits i petites, a través del cinema.
Els valors exposats durant el cicle van en la línia del respecte als Drets Humans (DH) i el treball en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Concretament el respecte al medi ambient, a la diversitat, la cultura de pau i l’equitat de gènere.
Amb Cinemón Xic la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, pretén donar continuïtat anual al projecte Cinemón, oferint un espai de reflexió familiar adreçat especialment per al públic infantil i juvenil. Pretén ser un espai d’educació en valors amb cinema adaptat a les característiques dels i les infants de la ciutat de Lleida.
Castro, que ha assenyalat que les pel·lícules havien estat curosament escollides, també ha explicat l’arrelament del cicle de cinema infantil en valors entre la ciutadania, que any rere any omple totes les sessions. Un èxit que des del Govern de la Paeria es vol aprofitar per donar suport a les sales de cinema de Lleida, convidant-les a participar en les projeccions.
Les pel·lícules del cicle
La pel·lícula del dia 5 de novembre, ‘Àgata, la meva veïna detectiva’ (6+ anys), ens presenta una nena de 10 anys, que és una apassionada dels misteris. Tant que ha creat una agència de detectius privats al soterrani de casa seva. Una aventura detectivesca on la protagonista aprendrà a veure més enllà de les primeres impressions i a valorar la importància de l’amistat.
Durant la sessió del 12 de novembre es projectarà ‘Bon dia, món!’ (5+ anys). En un entorn natural d’aigua i de boscos, deu animalons de diferents espècies neixen, creixen, s’observen i s’empaiten. Els aventurers del film admiren la bellesa d’aquest món i se senten afortunats de ser-hi. ‘Bon dia, món!’ és un passeig per la naturalesa que ens acompanya i on coneixem i aprenem a respectar els éssers vius que hi habiten.
El 20 de novembre s’estrena a Lleida ‘Dúnia i altres contes del món’ (7+ anys), que ens presenta la protagonista, una nena de sis anys a qui li agrada molt jugar, aprendre i descobrir noves històries. Viu amb els seus avis a Alep, fins que un dia es veuen obligats a deixar el seu país per culpa de la guerra. Junts iniciaran una gran aventura a la recerca d’una nova llar. Són quatre curtmetratges protagonitzats per nens i nenes lluitadores, imaginatives i esperançadores que representen la unió de cultures i la necessitat d’acollir i respectar l’altra persona.
‘La meva mare és un goril·la’ (+3 anys) és la pel·lícula del 27 de novembre, que ens presenta la Jonna, una noia que ha viscut a l’orfenat tota la seva vida. Un dia ve una goril·la que l’adopta. La Jonna triga un temps a acostumar-se a la seva nova mare, però quan tot comença a funcionar bé, les autoritats locals amenacen la seva existència.