Campanya de promoció de civisme al Centre Històric amb una auca en 5 idiomes i amb mediadors al carrer

Campanya de promoció de civisme al Centre Històric amb una auca en 5 idiomes i amb mediadors al carrer.

 

La iniciativa, que forma part de la campanya “La ciutat neta és cosa de tothom”, està focalitzada en aquest barri tenint en compte les seves problemàtiques específiques i la diversitat dels seus habitants. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat la participació del veïnat en el disseny de la proposta, inclosa en el Pla de Millora de l’Espai Públic.

 

L’Ajuntament de Lleida posarà en marxa una campanya pilot específica de promoció del civisme al Centre Històric, que complementarà la que hi ha en marxa a tota la ciutat amb el lema “La ciutat neta és cosa de tothom”. La campanya busca fomentar les conductes positives que ajuden a reduir els actes incívics que tenen un impacte negatiu sobre la neteja i la convivència a la ciutat.

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde Montse Pifarré i la regidora Marta Gispert, ha presentat avui la iniciativa i ha explicat que, d’acord amb les demandes i apreciacions del veïnat a través del Consell de Zona i del grup dinamitzador del Pla de Millora de l’Espai Públic, es va decidir posar en marxa una campanya que focalitzés en les problemàtiques específiques del barri i que tingui en compte també la diversitat de la seva població, amb un pes molt important de persones d’origen migrant.

Aquesta campanya incorpora com a element principal una auca elaborada en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i àrab), que recull les cinc imatges amb conductes positives de la campanya principal i n’afegeix dues més: abaixar el volum de la música dels altaveus portàtils per no molestar al veïnat i fer ús dels lavabos públics per evitar embrutar el carrer.

Les altres cinc accions que s’hi promouen són recollir els excrements dels gossos i portar una ampolla d’aigua per netejar l’orina; llençar les bosses de brossa dins dels contenidors; dipositar les restes de menjar i beure a les papereres; trucar al servei gratuït de recollida de voluminosos quan haguem de llençar algun moble; i plegar les caixes de cartró abans d’introduir-les al contenidor blau.

L’alcalde ha assegurat que el Centre Històric és un espai essencial per a la ciutat, que ha patit moltes transformacions, on hi ha qui hi veuen problemes i “nosaltres hem de veure oportunitats de convivència i per a moltes persones i famílies” i que aquesta aliança va més enllà del civisme, la neteja i la convivència, és una aliança per al futur del barri”.

L’auca es repartirà per tots els habitatges del barri mitjançant una bustiada i amb cartells en gran format que es penjaran als diferents serveis i entitats que tenen la seva seu al Centre Històric. A més, es penjaran els cartells amb el missatge “La ciutat neta és cosa de tothom” en comerços i s’instal·laran rètols metàl·lics sobre les conductes incíviques en punts problemàtics del barri.

Aquestes accions de caire informatiu es veuran complementades amb l’acció al carrer a càrrec de 6 mediadors amb domini d’idiomes com l’àrab, el bassa, el wòlof, el francès i l’anglès, a més del català i el castellà. Seran al carrer a partir de la setmana vinent i fins al mes de maig, dues tardes a la setmana. La seva funció serà ajudar a trametre els missatges inclosos en aquesta auca a totes les persones que viuen al Centre Històric.

També es comptarà amb la col·laboració dels educadors socials que fan el  recorregut al vespre i la nit per diferents punts de la ciutat, inclòs el Centre Històric, per a oferir assistència a persones sense sostre, i que col·laboraran amb aquest projecte fent tasques de conscienciació sobre el civisme.

D’altra banda, aquesta campanya també incorpora una intervenció artística, que s’està treballant amb les escoles i entitats del barri. Se centrarà en la promoció dels hàbits de reciclatge i la gestió de residus i que buscarà implicar tothom. Consistirà en la instal·lació de punts de recollida en 10 punts del barri amb uns contenidors de cartró reciclat, on s’hi podran dipositar taps de begudes que es faran anar després per una acció artística en forma de mural, que anirà acompanyada de diferents tallers amb escoles i entitats. Aquesta acció es durà a terme la setmana del 24 al 30 d’abril coincidint amb la Primaverada del Centre Històric.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies