3 Desembre 2019, Xerrada: Promoció de la Igualtat de Gènere, Eines per a les Empreses. Amb Lourdes Biosca.

#ProtecciónCivilLleida

Des de Protecció Civil de Lleida us informem de la següent activitat properament a Lleida.

– Data: 3 de Desembre 2019.

– Horari:  De 9:15 a 12:30 Hores.

– Lloc: Confederació Organitzacions Empresarials de Lleida.  Rambla Ferran 32.   Lleida.

– Xerrada Promoció de la Igualtat de Gènere, Eines per a les Empreses.

– Ponent: Sra. Lurdes Biosca.  Tècnic Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya.

– Organitza COELL.

– Podeu fer al vostra inscripció en el següent link.  https://www.coell.org/Noticies/Esdeveniment.aspx?Id=4145

Després de les modificacions normatives realitzades pel Reial decret llei 6/2019, d’1 de març, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació i l’ocupació, sobre l’art. 45 de la LOI, s’ha produït una ampliació generalitzada en l’obligació d’implantació de Plans d’Igualtat a les empreses amb més de 50 treballadors -dins d’un període transitori de tres anys a comptar des del 7 de març de 2019- enfront de les de més de dos-cents cinquanta fixada amb anterioritat. (art. 85 ET; arts. 45-49 LOI i art. 1 i DT12ª RD-llei 6/2019).

Tanmateix, totes les empreses venen obligades a establir mesures d’igualtat des de l’aprovació de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

Els plans d’igualtat de les empreses i organitzacions són un conjunt ordenat de mesures, adoptades després de fer una diagnosi de situació, per assolir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes i per eliminar la discriminació per raó de sexe.

Els plans d’igualtat fixen els objectius que es volen assolir, les estratègies que s’han d’adoptar i les accions concretes per aconseguir-los, així com sistemes eficaços de seguiment i avaluació dels objectius proposats.

La diagnosi és l’etapa crucial en el procés d’elaboració d’un pla d’igualtat. Una diagnosi completa  i tivaiva assegurarà l’efectivitat del pla d’acció i, per tant, l’erradicació de les
desigualtats en l’empresa. Aquest primer pas permet conèixer quina és la situació en igualtat d’oportunitats de dones i homes en l’organització A partir dels resultats d’aquesta anàlisi es realitzarà el disseny del pla, que incidirà en els àmbits on la diagnosi hagi detectat desigualtats.

És per tot l’anterior, que l’objectiu d’aquesta jornada és exposar les obligacions de les empreses en matèria d’igualtat i les novetats introduïdes pel RDL 6/2019 així com donar eines a les empreses per a facilitat la implantació i la promoció de la igualtat de gènere.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies