Dia de l’Horta a la Fira de Sant Miquel amb diverses activitats a l’estand de Paeria

Dia de l’Horta a la Fira de Sant Miquel amb diverses activitats a l’estand de Paeria.

 

S’han programat xerrades sobre les càmeres que s’hi han instal·lat i les rutes turístiques per conèixer aquest entorn, s’ha degustat un vermut gurmet i s’ha fet la presentació de productes de l’Horta

S’ha reconegut la comissió de l’Horta de la FAV que l’any que ve complirà 30 anys

FIRA DE LLEIDA

 

L’Horta de Lleida ha estat la protagonista aquest dissabte a la Fira de Sant Miquel. L’estand de la Paeria ha acollit diverses activitats vinculades a l’Horta per posar en valor aquest espai, per allò que és, representa i aporta a la ciutat. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha posat l’accent en el treball que es fa per impulsar la seva activitat, així com per regular-la i preservar-la. En aquest sentit, ha reconegut el paper de la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns/es de Lleida, que el març del 2023 farà 30 anys. Pueyo ha agraït la constància i la implicació en aquest organisme, que ha ajudat a avançar i a adaptar-se a les seves noves realitats i necessitats. Pueyo, acompanyat del regidor d’aquesta àrea, David Melé, ha lliurat una placa de reconeixement a la Comissió amb motiu de les tres dècades que se celebraran l’any que ve, que han recollit el seu president, Francesc Montardit, i Dolors Comes.

La recepció a les entitats i veïns/es de l’Horta, a primera hora, ha anat a càrrec del tinent d’alcalde Toni Postius i del regidor Melé. Postius ha incidit en la importància de preservar l’activitat agroalimentària i determinats usos preferents per donar continuïtat a l’Horta i a la gent que hi viu i treballa. Ha assenyalat l’Ordenança que s’ha treballat per regular la convivència entre les persones que hi resideixen, les que hi treballen i les que en gaudeixen, amb normes que tenen en compte les característiques i el desenvolupament de la zona. Igualment, Melé ha reivindicat la marca Horta, associant-la a uns valors intrínsecs i a la pertinença al territori i que la voluntat és “fer gran l’Horta” entre tots i totes.

Li ha seguit una xerrada sobre les càmeres que s’han instal·lat en diversos punts de l’Horta, remarcant que és un projecte de present i futur. Després s’han exposat les 20 rutes turístiques presentades aquest estiu, que permeten conèixer aquest espai natural d’una manera diferent. Al migdia, s’ha fet un vermut gurmet, elaborat amb productes de l’Horta, per promocionar la gastronomia lleidatana. I, a la tarda, es farà precisament una presentació de productes de l’Horta, amb els seus productors.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies