Protecció Civil activa l’alerta del Pla INUNCAT per observació de pluja torrencial a la Garrotxa que pot provocar inundacions

Protecció Civil activa l’alerta del Pla INUNCAT per observació de pluja torrencial a la Garrotxa que pot provocar inundacions.

 

  • El Servei Meteorològic de Catalunya ha observat pluges intenses de més de 40 l/m2 en 30 minuts a la Garrotxa
  • Les pròximes dues hores les pluges torrencials podran afectar Osona, Pla de l’Estany, Gironès i la Selva
  • És possible que es produeixi el creixement sobtat dels rius especialment a les capçaleres
  • Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania evitar apropar-se, tant a peu o amb cotxe, a les zones inundables, no creuar-les mai i limitar al màxim la mobilitat mentre duri l’episodi més intens

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre l’alerta del Pla INUNCAT per l’observat de pluja torrencial a la Garrotxa, amb superació del límit de 40 l/m2 en 30 minuts. Les fortes pluges podran afectar les pròximes dues hores també a les comarques d’Osona, Pla de l’Estany, Gironès i la Selva.

Es pot produir el creixement sobtat dels rius en aquestes zones afectades per les pluges torrencials.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure, especialment en camins i vies secundàries.

A les zones afectades per les pluges no travesseu rius o rieres ni cap acumulació d’aigua, ni a peu ni amb vehicle perquè l’aigua pot arrossegar-vos. Tingueu precaució extrema entorn de zones inundables i no travesseu punts subterranis inundables ni les rieres.

No baixeu mai al garatge o soterrani si s’ha inundat. Si s’acumula aigua a casa desconnecteu el sistema elèctric.

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

Davant d’aquesta situació es volen recordar les següents recomanacions per la mobilitat:

  • Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.
  • Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se de l’estat de la xarxa viària.
  • En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.
  • Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.
  • Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua

 

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

Trobareu tots els consells per pluges al web interior.gencat.cat i podeu fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies