La Regió Sanitària Lleida posa en marxa un programa per millorar l’atenció continuada a domicili dels pacients més fràgils

La Regió Sanitària Lleida posa en marxa un programa per millorar l’atenció continuada a domicili dels pacients més fràgils.

 

El dispositiu ofereix continuïtat assistencial els caps de setmana i festius a les persones amb malalties cròniques que estan en situació de crisi o de malaltia avançada

Durant el 2022 es van fer 579 visites a domicili i 1.840 seguiments telefònics.

 

Amb l’objectiu de millorar la continuïtat d’atenció a domicili davant les situacions de crisi dels pacients més fràgils i donar-los una resposta més efectiva durant el cap de setmana i els festius, la Regió Sanitària Lleida ha posat en marxa un dispositiu de suport a l’atenció primària integrat per professionals de diferents perfils i entitats proveïdores de salut, que treballen coordinats sota el Projecte territorial d’atenció domiciliària integrada en cronicitat i complexitat (ADIC).

L’ADIC és un dispositiu que amplia l’activitat assistencial que els equips PADES fan des de fa anys i s’estructura en dos equips assistencials formats per metge i infermera, que desenvolupen la seva feina en forma de xarxa per tota la regió sanitària i sempre en coordinació amb els equips d’atenció primària i del Programa d’atenció domiciliària i equips de suport (PADES).

El dispositiu està actiu els caps de setmana i festius, de 8 a 20h, i l’integren professionals experts en cronicitat i complexitat dels diferents nivells assistencials que treballen en atenció domiciliària (atenció primària, PADES, hospitalització domiciliària i atenció intermèdia). Les derivacions provenen majoritàriament dels equips d’atenció primària, del CUAP, del PADES, d’hospitalització a domicili, de residències de gent gran i de les urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

En cas necessari, aquests professionals poden programar una visita de continuïtat amb l’equip de referència d’atenció primària o amb l’equip que ha fet la derivació. D’aquesta manera queda garantida la longitudinalitat de l’atenció tant si el pacient es troba al seu domicili com en un dispositiu residencial.

Des de la posada en funcionament del programa el gener de 2022, s’han fet 579 visites a domicili, amb una mitjana de 50-60 atencions cada cap de setmana. A més, s’han realitzat 1.840 seguiments telefònics. Els perfils de pacients més habituals han estat persones amb patologia crònica en situació de descompensació per problemes respiratoris o cardíacs, amb demència, amb malaltia crònica avançada o en situació de final de vida.

El Programa ADIC s’emmarca en l’estratègia del Pla de Salut 2021-2025 de la Regió Sanitària Lleida encaminada a la integració de l’atenció en salut i, en concret, en l’objectiu de crear xarxes territorials d’atenció integrada per garantir una millor accessibilitat i resolució.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies