La Paeria presenta el projecte d’ordenació del Parc de les Basses i el nou càmping

La Paeria presenta el projecte d’ordenació del Parc de les Basses i el nou càmping

 

• Es convida al sector del càmping a fer aportacions per a la licitació d’aquest equipament

 

L’Ajuntament de Lleida ha presentat a la Fira Municipàlia-Innocàmping la reordenació del Parc de les Basses i el nou càmping que s’hi ubicarà. L’acte ha anat a càrrec de la primera tinent d’alcalde, Begoña Iglesias, i s’ha adreçat sobretot als professionals de sector que són presents a la fira, com a potencials inversors i, a la vegada, actors que poden fer aportacions al plec de condicions de la licitació del càmping.

En aquest sentit, Iglesias ha explicat que l’Ajuntament tancarà la redacció del plec una vegada hagi rebut propostes i idees per part del sector, amb l’objectiu que les condicions siguin coherents i atractives per a les empreses que optin al contracte. Tant la regidora com el paer en cap, Fèlix Larrosa, que també ha estat present, han animat els professionals del càmping a fer-hi contribucions.

En la presentació s’ha explicat quina serà la configuració del nou Parc de les Basses arran de la incorporació del càmping. L’espai, de 215.898,83 m2, quedarà distribuït de la següent manera:

  • Parc Municipal Les Basses (94.788,01 m²): usos lúdics, d’esbarjo, de lleure i esportius.
  • Càmping (64.683,76 m²): 332 unitats d’acampada: albergs mòbils, semimòbils i fixos.
  • Serveis tècnics (948,31 m²).
  • Zona esportiva existent (19.575,99 m²): pista municipal d’atletisme i edifici d’instal·lacions esportives
  • Aparcament (15.068,95 m²): zona sud a tocar de la carretera d’Osca (servei al parc i també de manera puntual per als usuaris del càmping o visites) i a la zona nord-oest (àrea de grans dimensions que donarà servei a tot el parc i a la zona esportiva).
  • Vialitat i accessos (20.833,81 m²).

El càmping inclourà àrees de dutxes i banys, nous edificis (magatzem, allotjament col·lectiu d’oci i educació en el lleure…), rehabilitació de l’edifici existent (que podrà ser per a tallers i activitats educatives, jornades científiques, estades d’escoles i colònies, etc.) així com espais lliures i edificis de serveis comuns (recepció, restaurant, infermeria, sala de jocs, parc infantil, piscina, serveis, habitatges per a treballadors i altres).

A la presentació han assistit el tinent d’alcalde Carlos Enjuanes i els edils Pilar Bosch, Violant Cervera, Sergi Grimau i David Melé. L’alcalde ha agraït les gestions de l’anterior equip de govern, que van permetre iniciar aquest procés de reordenació i el nou càmping de les Basses.

Renaturalització del Parc

Juntament amb el futur càmping, la part de parc municipal de les Basses serà un nou atractiu gràcies al projecte de renaturalització. Compta amb una inversió de 603.365,43 euros provinents dels Fons Next Generation i haurà d’estar completat el desembre de 2024.

El pla inclou la reordenació i el condicionament del parc per facilitar els usos ciutadans i per reforçar els seus valors ambientals. S’hi plantaran 102 arbres de 16 espècies diferents i autòctones, adaptades al clima, i s’incorporaran equipaments i espais que, amb tot, conformaran un emplaçament multifuncional per a l’oci, l’esport, el descans, el passeig i l’observació de natura.

Així mateix, es millorarà el sòl degradat, es crearan diferents ambients forestals, dues basses -on hi havia les antigues piscines- i també es desenvoluparà una xarxa de camins; tot plegat, amb l’objectiu de millorar la biodiversitat, tant pel que fa a l’arbrat, la flora, la fauna, invertebrats i micromamífers.

Dins de l’obra, es demoliran paviments no drenats i elements en mal estat. Es condicionarà la topografia amb moviment de terres, es crearan més de 1.800 m2 de làmina d’aigua -distribuïts en una bassa de reg i una bassa naturalitzada- i es col·locaran mobiliari i senyals informatius, estructures lleugeres d’ombreig i es recuperaran 2 hectàrees de prat, entre altres accions.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies