La Paeria coordina les accions de cooperació en solidaritat amb el Marroc des de Lleida

La Paeria coordina les accions de cooperació en solidaritat amb el Marroc des de Lleida

 

• El regidor Jackson Quiñónez s’ha reunit avui amb una dotzena d’entitats, la major part de la comunitat marroquina, per a gestionar l’esforç solidari de la ciutat, que es recomana que es vehiculi a través de l’administració i de les ONG amb capacitat per a fer arribar l’ajuda al seu destí 

 

El departament de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida ha organitzat avui una trobada amb dotze entitats de la ciutat per tal de donar una resposta coordinada a les accions de solidaritat amb les víctimes del terratrèmol que es va produir el passat divendres al Marroc i que ha causat ja més de 2.800 morts.

El regidor de Cooperació, Jackson Quiñónez, ha agraït la participació de les entitats de la comunitat marroquina de Lleida i ha remarcat que la recomanació principal que s’ha donat durant la trobada ha estat la d’evitar que “vagin per lliure”. “Recomanem que facin ús de les eines que té l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya i que treballin conjuntament amb les ONG grans que ja estan engegant projectes, com el Fons Català de Cooperació, l’Acnur i la Creu Roja. Les entitats grans són les que tenen les eines per a fer-ho arribar. Si cadascú fa la seva serà molt difícil arribar al destí”, ha afirmat Quiñónez.

El regidor ha afegit que aquesta és una primera trobada i que “a partir d’aquí comencem a treballar perquè les ajudes arribin al seu destí i no es perdin pel camí”. Per a fer-ho possible s’ha creat un grup de coordinació on es compartirà la informació disponible.

Quiñónez també ha agraït la col·laboració de la comunitat marroquina de la ciutat per a l’organització del minut de silenci de diumenge, amb una convocatòria conjunta entre l’administració i la comunitat local.

La major part de les entitats representades a la reunió d’avui estan vinculades a la comunitat marroquina de la ciutat. Han estat presents les associacions Nostàlgia Familiar, Integra Lleida, Atlas, Mediació Intercultural Sanitària, Watani, FOCCS (Fòrum ciutadà per la Cohesió Social), Comunitat Islàmica de Lleida, Magrebeida i Comunitat Islàmica Ibn Hazm, a més de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) i el delegat de l’Observatori Internacional de DDHH a Catalunya i Aragó.

Eines per a canalitzar l’ajuda 

Des de la Regidoria de Cooperació, s’aconsella que l’ajuda es faci arribar a través d’aportacions econòmiques a aquelles organitzacions humanitàries amb presència a la zona. En els següents enllaços hi ha més informació i les vies per poder fer arribar les donacions.

– La Generalitat de Catalunya, ha creat una pàgina per canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona com a mètode més eficient per tenir un impacte positiu. El govern també posa a disposició telèfons per atendre emergències de persones afectades pel terratrèmol del Marroc.

– Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) fan una crida als ajuntaments i les institucions supramunicipals a sumar-se a la campanya d’emergència pel procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada pel terratrèmol. Per destinar fons a la campanya d’emergència, es poden fer arribar donacions tant públiques com privades.

– Des de Creu Roja, s’ha iniciat una campanya d’emergència per recolzar en les tasques de rescat i recuperació.

– Des d‘Intermón Oxfam, han obert un Fons d’ajuda d’humanitària, per cobrir amb rapidesa les necessitats bàsiques en desastres o conflictes.

–  El govern del Marroc, ha obert un canal per fer arribar fons per atendre les emergències.

La millor manera d’assegurar-se que els fons arriben al seu destí convertits en ajuda real és vehicular-los a través d’organitzacions que treballen sobre el terreny. No és recomanable iniciar noves campanyes de recollida d’aliments, roba o medicaments, perquè les entitats que recullen material ja hi estan treballant, actualment ja s’ha enviat o s’enviarà gran part de material recollir i la resta s’hauria de poder comprar al terreny per poder assolir un impacte positiu econòmic en la zona afectada i evitar, en el màxim possible, la petjada de CO2.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies