La Paeria assumeix la gestió de la zona blava a partir de l’1 de gener

La Paeria assumeix la gestió de la zona blava a partir de l’1 de gener.

 

-Aquest dissabte acaba la concessió i l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU) assumirà la Zona Blava, Grua i Dipòsit Municipal de Vehicles, amb la subrogació de les contractes laborals i el manteniment de les oficines d’atenció a la ciutadania a la pl. Blas Infante

-El diumenge 1 s’iniciarà el servei de grua i dipòsit i el dilluns 2, el servei d’estacionament regulat.

 

La Paeria assumeix la gestió de la zona blava a partir de l’1 de gener de 2023 un cop s’han fet tots els tràmits necessaris per municipalitzar el servei. La Junta de Govern Local ha aprovat l’encàrrec de gestió a l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU) dels serveis d’aparcament regulat en via pública d’arrossegament i trasllat de vehicles i de dipòsit municipal de vehicles de Lleida i demà el Consell d’Administració haurà d’acceptar-lo.

D’aquesta manera, el diumenge 1, a les 00.00 h s’iniciarà el servei de grua i dipòsit municipal de vehicles. Com el dia 1 és festiu, el servei d’estacionament regulat començarà l’endemà, el dilluns 2, a les 09 h. Les oficines d’atenció a la ciutadania es mantindran a la plaça Blas Infante, 2, i el pagament mitjançant l’aplicació “elparking” es podrà seguir fent com fins ara.

La municipalització del servei es tradueix en l’encàrrec a l’EMAU, amb una durada de 8 anys, període que ha de servir per executar les inversions necessàries per a la realització del servei en òptimes condicions. Així, els dos primers anys en fase d’implantació i els sis següents en fase d’explotació.

Les contractacions laborals del personal que presta el servei de zona blava, grua i dipòsit municipal seran subrogades a l’EMAU.

L’empresa municipal rebrà el material que sigui objecte de revisió per part de l’antic concessionari, com grues, vehicles, parquímetres, etc. Tot i la provisió del material necessari per poder desenvolupar l’activitat, s’ha estimat fer un seguit d’inversions, per valor d’1 M€, a més de la inversió que farà l’Ajuntament en nous parquímetres, per un valor de 921.000 euros. La col·locació dels nous aparells es farà a partir de la quarta setmana del mes de gener.

S’ha de recordar que en el darrer consell d’administració de l’ens es va aprovar la línia de negoci de la Zona Blava, Grua i Dipòsit Municipal de Vehicles, diferenciada de la de Patrimoni i Habitatge. D’acord amb l’escenari més previsible i la informació aportada per l’anterior concessionari, la previsió d’ingressos en l’àmbit de la mobilitat es preveu en uns 5,1 M€, que corresponen a 4,6 M€ per la zona blava i 0,5 M€ pel servei de grua i dipòsit municipal.

Antecedents: L’Ajuntament de Lleida va adjudicar l’any 2001 per concessió administrativa el servei d’aparcament regulat en via pública, l’arrossegament i el trasllat de vehicles i el dipòsit municipal de vehicles a Lleida. La concessió va finalitzar la seva vigència el 27 de març de 2016, i des d’aquella data el contracte el continua prestant el concessionari en règim de pròrroga forçosa. El 29 de juliol de 2022 l’Ajuntament va aprovar inicialment el canvi de model de gestió d’aquests serveis per prestar-se per gestió directa mitjançant la societat municipal Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) de Lleida, que ha assumit funcions de mobilitat i ha passat a ser Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU). Un cop es va fer l’aprovació definitiva el 4 de novembre de 2022, la Junta de Govern Local va aprovar l’establiment de l’1 de gener de 2023 per fer el canvi de model de gestió dels serveis i va aprovar l’encàrrec de gestió a l’EMAU.

Altres punts de la Junta de Govern Local

A la reunió d’avui de la Junta de Govern Local s’ha aprovat el ple de clàusules per al mobiliari no expositiu, i la seva instal·lació, del Morera, Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida. Igualment, s’han aprovat les companyies i entitats presents a la 30a mostra Josep Fonollosa “Fono” i, entre altes punts, també s’han aprovat les bases reguladores de diverses places incloses en el procés d’estabilització, que se sumaran a la convocatòria de concurs de mèrits ja iniciada.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes.

ACEPTAR
Aviso de cookies